سرور مجازی مدیریت شده؛ منظور از VPS مدیریت شده چیست؟

سرور مجازی مدیریت شده؛ منظور از VPS مدیریت شده چیست؟

امروزه سرویس‌های میزبانی مختلفی در دسترس است که هرکدام برای وب‌سایت‌ها و کاربرانی با نیازهای مختلف طراحی شده‌اند. از نظر مدیریت، این خدمات به دو دسته تقسیم می‌شوند: سرور مجازی مدیریت شده و سرور مجازی مدیریت نشده. سرور مجازی مدیریت‌شده، یکی از گزینه‌های محبوب برای بسیاری از کسب‌وکارهای کوچک و بزرگ است که به عملکرد و انعطاف‌پذیری سرور اختصاصی نیاز دارند، اما تخصص و دانش فنی کافی را برای مدیریت آن ندارند. در این مقاله، شما را با سرور مجازی مدیریت شده و تفاوت آن با سرور مجازی مدیریت نشده آشنا می‌کنیم. همچنین، بررسی می‌کنیم که کدام یک از این راه‌حل‌ها برای شما بهتر است.

سرور مجازی چیست؟

سرور مجازی چیست

سرور مجازی با استفاده از نرم‌افزارهای مجازی‌ساز ایجاد می‌شود. این نرم‌افزارها منابع سرور اختصاصی را به چندین سرور تقسیم می‌کنند؛ در واقع، با پارتیشن‌بندی یک سرور فیزیکی به چندین سرور مجازی کوچک‌تر ایجاد می‌شود. هر بخشی از منابع سرور اختصاصی نظیر هارد، CPU، سیستم عامل، حافظه ذخیره‌سازی و همین‌طور رم به یک کاربر اختصاص پیدا می‌کند و پلن‌های مختلفی نیز برای آن درنظر گرفته می‌شود که هرکدام می‌توانند ظرفیت و هزینه متفاوتی داشته باشند.

هر یک از این سرورها به‌طور مستقل عمل می‌کنند و منابع آن‌ها روی یکدیگر اثر نمی‌گذارد. برای مثال به سرور مجازی فرانسه که در پلن‌های مختلف با منابع اختصاصی ارائه می‌شود نیاز دارید، با انتخاب هر کانفیگ دقیقا همان منابع را دریافت می‌کنید. بنابراین، یکی از شاخصه‌های اصلی سرور مجازی این است که به شما اجازه می‌دهد از منابع اختصاصی بهره‌مند شوید. 

این منابع اختصاصی، تضمین می‌کند که تجربه‌ای لذت‌بخش و سرعت بالایی را تجربه خواهید کرد. امنیت، ثبات و شخصی‌سازی بسیار عالی نیز از دیگر ویژگی‌های مهم یک سرور مجازی است.

منظور از سرور مجازی مدیریت شده چیست؟

منظور از سرور مجازی مدیریت شده چیست؟

سرور مجازی مدیریت شده نوعی میزبانی وب است که قدرت و انعطاف‌پذیری سرور اختصاصی را با سهولت مدیریت یک حساب میزبانی مشترک ترکیب کرده است. شما با خرید سرور مجازی مدیریت شده، یک سرور مجازی خصوصی به‌دست می‌آورید که از سایر کاربران در همان سرور فیزیکی جدا شده است. این باعث می‌شود که کنترل بیش‌‍تری روی محیط و منابع سرور خود داشته باشید، درحالی‌که ارائه‌دهنده خدمات میزبانی شما، وظایف مدیریت امور روزانه مانند به‌روزرسانی نرم‌افزار، تامین امنیت و پشتیبان‌گیری را برعهده می‌گیرد.

نحوه کار سرور مجازی مدیریت شده به چه صورت است؟

نحوه کار سرور مجازی مدیریت شده به چه صورت است؟

سرور مجازی مدیریت شده با پارتیشن‌بندی یک سرور فیزیکی به چندین سرور مجازی ایجاد می‌شود که هر کدام دارای سیستم عامل و منابع اختصاصی خود هستند. این کار با استفاده از نرم‌افزارهای مجازی‌سازی مانند VMware یا Hyper-V انجام می‌شود. پس از ایجاد این سرورهای مجازی، مشتریان می‌توانند آن‌ها را با منابع متفاوتی سفارش دهند. هر مشتری نیز دسترسی روت کامل به سرور VPS خود دارد. یعنی می‌تواند هر نرم‌افزاری را که نیاز دارد، نصب و پیکربندی کند.

به‌این‌ترتیب، اگر برای ترید کردن یا فعالیت‌های فریلنسری خود به یک سرور مجازی آلمان نیاز داشته باشید می‌توانید از آن مانند یک کامپیوتر شخصی استفاده کنید و ابزارها و برنامه‌های دلخواهتان را نصب کنید.

بااین‌حال برخلاف سرور اختصاصی، لازم نیست که مشتری نگرانی خاصی بابت مدیریت روزانه سرور VPS خود داشته باشد. در واقع، ارائه‌دهنده هاست تمامی وظایف ضروری را برعهده می‌گیرد که از جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • به‌روزرسانی نرم‌افزار
  • پچ‌های امنیتی
  • پشتیبان‌گیری
  • مانیتورینگ سخت‌افزاری
  • عیب‌یابی

این ویژگی باعث می‌شود که مشتری به‌جای نگرانی درمورد مدیریت زیرساخت سرور خود، روی فعالیت‌های اصلی و کسب‌وکار خود تمرکز کند.

سرور مجازی مدیریت شده چه مزایایی دارد؟

سرور مجازی مدیریت شده چه مزایایی دارد؟

درخصوص مزایای سرور مجازی مدیریت شده می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پشتیبانی تخصصی: یکی از مزایای اصلی سرورهای مجازی مدیریت شده، وجود پشتیبانی تخصصی است. ارائه‌دهندگان هاست، معمولا دارای تیمی از متخصصان هستند که می‌توانند درمورد مسائل مربوط به سرور کمک کنند و مطمئن شوند که کاربران درصورت نیاز، به پشتیبانی تخصصی دسترسی دارند.
  • صرفه‌جویی در زمان و منابع: سرور مجازی مدیریت‌شده به کاربران اجازه می‌دهد تا وظایف مدیریت سرور را به ارائه‌دهندگان هاست بسپارند. این امر، باعث صرفه‌جویی در زمان و منابع می‌شود. زیرا کاربران می‌توانند روی فعالیت‌های مهم‌تری نظیر مدیریت کسب‌وکار یا توسعه برنامه‌های کاربردی خود تمرکز کنند.
  • تهدیدات امنیتی: امنیت، همواره یک نگرانی مهم در فضای آنلاین بوده است. ارائه‌دهندگان سرور مجازی مدیریت شده، اقدامات امنیتی قوی و مهمی برای تامین امنیت کاربران انجام می‌دهند. یکی از این اقدامات، انجام به‌روزرسانی و ممیزی‌های امنیتی منظم است. این رویکرد پیشگیرانه، به محافظت از کاربران در برابر تهدیدات و آسیب‌پذیری‌های احتمالی کمک می‌کند.
  • مانیتورینگ سرور: نظارت مداوم بر عملکرد سرور، یکی از ویژگی‌های استاندارد سرور مجازی مدیریت شده است. این نظارت پیشگیرانه، به ارائه‌دهندگان اجازه می‌دهد تا مسائل را قبل از اینکه بر تجربه کاربر تاثیر بگذارند شناسایی و به آن‌ها رسیدگی کنند.
  • مقیاس‌پذیری: سرورهای مجازی مدیریت شده، اغلب راه‌حل‌های مقیاس‌پذیری را ارائه می‌دهد که کاربران را قادر می‌سازد منابع خود را براساس نیازهای خود که ممکن است دستخوش تغییر و تحول شوند، تنظیم کنند. این انعطاف‌پذیری برای کسب‌وکارهایی که رشد یا نوسانات ترافیکی را تجربه می‌کنند بسیار مهم است.
  • سهولت استفاده: سرور مجازی مدیریت شده، به‌گونه‌ای طراحی شده که کاربر پسند باشد. ارائه‌دهنده هاست، جنبه‌های فنی را برعهده می‌گیرد و همین، آن را به گزینه‌ای جذاب برای کاربرانی تبدیل می‌کند که ممکن است مهارت چندان زیادی در مدیریت سرور نداشته باشند.

معایب سرور مجازی مدیریت شده چیست؟

موارد زیر، معایب سرور مجازی مدیریت شده به شمار می‌روند:

  • هزینه: قیمت سرور مجازی مدیریت شده معمولا بیش‌تر از نوع مدیریت نشده است. یکی از دلایل اصلی گران‌تر بودن سرور مجازی مدیریت شده نسبت به مدیریت نشده، پشتیبانی اختصاصی و صرفه‌جویی در زمان است. ضمن اینکه مدیریت سرور نیز توسط ارائه‌دهنده انجام می‌شود.
  • کنترل محدود: درصورتی‌که رویکرد سرورهای مجازی مدیریت شده در محول کردن مدیریت سرور به عهده ارائه‌دهنده، برای بسیاری از کاربران خوشایند و سودمند است، اما از طرفی دیگر به معنی از دست دادن بخشی از کنترل است. سرور مجازی مدیریت شده، ممکن است برای آن دسته از کاربرانی که ترجیح می‌دهند کنترل کاملی بر پیکربندی سرور و نرم افزار داشته باشند، محدودکننده باشد.
  • وابستگی به ارائه‌دهنده: کاربرانی که از سرور مجازی مدیریت شده استفاده می‌کنند، برای انجام کارهای مختلف کاملا به ارائه‌دهنده هاست وابسته هستند. درصورتی‌که مشکل خاصی برای ارائه‌دهنده پیش بیاید یا قادر به برآورده کردن انتظارات نباشد، می‌تواند مانع از حضور کاربر در فضای آنلاین و انجام کارهای روزانه‌اش شود.
  • محدودیت‌های سفارشی‌سازی: استفاده از سرور مجازی مدیریت شده برای آن دسته از کاربرانی که تمایل دارند به تنظیمات سرور دسترسی کامل داشته باشند تا تغییرات اساسی در آن‌ها ایجاد کنند، چندان مناسب نیست. ماهیت استاندارد خدمات مدیریت شده، ممکن است یک سری از پیکربندی‌های پیشرفته خاصی که در سرور مجازی مدیریت نشده امکان‌پذیر است را در دسترس قرار ندهد.
  • فرصت‌های یادگیری: انتخاب سرور مجازی مدیریت شده ممکن است برای آن دسته از افرادی که به دنبال یادگیری و درک بیش‌تر درمورد مدیریت و پیکربندی سرور هستند مناسب نباشد و فرصت یادگیری را از آن‌ها بگیرد. سرورهای مجازی مدیریت نشده تجربه عملی بیش‌تری را برای کسانی که علاقه‌مند به تقویت مهارت‌های فنی خود هستند فراهم می‌کند.
  • احتمال نادیده‌گرفته‌شدن نیازهای شخصی: با توجه به اینکه ارائه‌دهندگان سرورهای مجازی مدیریت شده پاسخگوی عده گسترده‌ای از مخاطبان هستند، احتمال اینکه نیازهای خاص برخی از کاربران نادیده گرفته شود وجود دارد. اگرچه این اتفاق، بدون قصد خاصی انجام می‌شود و صرفا به‌خاطر بالا بودن حجم کار است، اما در تجربه کاربران تاثیر منفی می‌گذارد. دراین‌صورت، کاربرانی که نیازهای کاملا خاصی دارند، ممکن است از سرورهای مجازی مدیریت نشده که قابلیت شخصی‌سازی زیادی دارند استفاده کنند.

مقایسه سرور مجازی مدیریت شده و مدیریت نشده

مقایسه سرور مجازی مدیریت شده و مدیریت نشده

مقایسه سرور مجازی مدیریت شده و مدیریت نشده را می‌توانید در جدول زیر مشاهده کنید:

معیارهای مقایسه

سرور مجازی مدیریت شده

سرور مجازی مدیریت نشده

تعریف سرور مجازی مدیریت شده یک راه‌حل میزبانی است که در آن، ارائه‌دهنده خدمات جنبه‌های فنی سرور را تحت‌نظر می‌گیرد و به کاربران اجازه می‌دهد تا روی برنامه‌ها و محتوای خود تمرکز کنند. در مقابل، در سرور مجازی مدیریت نشده کاربران خودشان باید اکثر وظایف مربوط به سرور را به‌طور مستقل انجام دهند.
مسئولیت‌ها ارائه‌دهنده هاست، وظایفی مانند راه‌اندازی سرور، نگهداری، تامین امنیت، به‌روزرسانی و عیب‌یابی را انجام می‌دهد. کاربران مسئول پیکربندی سرور، اقدامات امنیتی، به‌روزرسانی نرم افزار و رسیدگی به مسائل فنی هستند.
مزایا با توجه به اینکه وظایف و امور فنی توسط متخصصان مدیریت می‌شود، کاربران تجربه میزبانی بدون دردسری به دست می‌آورند. این، به‌ویژه برای کسانی که مهارت‌های گسترده‌ای در زمینه مدیریت سرور ندارند مفید است. سرورهای مجازی مدیریت نشده، به کاربرانی که تخصص فنی بیشتری دارند، گزینه‌های بیشتری برای کنترل و سفارشی‌سازی ارائه می‌دهند. معمولا توسعه دهندگان و مدیران سیستم به این دسته از سرورهای مجازی علاقه بیشتری دارند.

 

کدام یک برای شما مناسب‌تر است؟

کدام یک برای شما مناسب‌تر است؟

اگر مهارت و دانش فنی کافی در زمینه مدیریت سرور ندارید، می‌توانید از سرور مجازی مدیریت شده استفاده کنید که در آن تمامی امور مرتبط با راه‌اندازی سرور، نگهداری و عیب‌یابی توسط ارائه‌دهنده هاست انجام می‌گیرد. اما اگر از تخصص فنی لازم برخوردار هستید و برای کنترل و سفارشی‌سازی سرور به گزینه‌های بیش‌تری نیاز دارید، می‌توانید سرور مجازی مدیریت نشده را تهیه کنید. دراین‌صورت، پیکربندی سرور، به‌روزرسانی نرم‌افزار و رسیدگی به کلیه مسائل فنی برعهده خود شما خواهد بود.

جمع‌بندی

سرور مجازی مدیریت شده برای آن دسته از کسب‌وکارهایی که به عملکرد و انعطاف‌پذیری سرور اختصاصی نیاز دارند، اما تخصص کافی برای مدیریت آن را ندارند، مناسب است. با‌این‌حال، قبل از خرید سرور مجازی مدیریت شده و انتخاب پلن موردنظر خود، لازم است که با مزایا و معایب آن که در این مطلب بررسی کردیم به خوبی آشنا باشید. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نه − 6 =