بسیاری از افراد بهدلیل اختلافی که بین دلار و ریال ایران وجود دارد، تلاش میکنند تا با روشهایی درآمد دلاری داشته باشند. فریلنسری در سایتهای خارجی و دریافت پروژه از طریق پلتفرمهایی مانند لینکدین از جمله رایجترین شیوههایی است که در حال حاضر متخصصان ایرانی با آن کسب درآمد دلاری دارند. اما همانطور که میدانید تمامی بانکهای بینالمللی و تقریبا اکثر پلتفرمهای مطرح ایران را تحریم کردهاند. یکی از بهترین روشها برای دور زدن تحریمها استفاده از سرور مجازی فریلنسری است. این سرورها را میتوانید در لوکیشن دلخواهتان مانند سرور مجازی هلند، آلمان، انگلیس یا ترکیه خریداری کنید و همیشه با آیپی این کشورها به اینترنت متصل شوید.
در واقع با خرید یک سرور مجازی فریلنسری میتوانید مانند یک شهروند خارجی از تمامی خدمات پلتفرمها بهره ببرید و نگران بسته شدن حساب کاربری یا حساب بانکی خود نباشید. در این مقاله به بررسی مزایا و کاربردهای سرور مجازی برای کسبوکارهای فریلنسری میپردازیم.
سرور مجازی چیست؟
سرور مجازی خصوصی که بهصورت اختصاری با نماد VPS شناخته میشود، با استفاده از فناوری مجازیسازی یک سرور قدرتمند را به چندین سرور مجازی تقسیم میکند. بهاینعلت به این نوع سرورها «سرور مجازی خصوصی» گفته میشود که منابع اصلی یعنی پردازنده، رم و حافظه ذخیرهسازی انتخابی فقط به شما تعلق دارد و آن را با سایر کاربران سرور بهاشتراک نمیگذارید.
با راهکارهای میزبانی VPS میتوان تجربهای بسیار نزدیک به یک سرور اختصاصی داشت که با هزینهای بهمراتب پایینتر قابل تهیه است. ارائهدهندگان سرور مجازی، با استفاده از فناوری مجازیسازی، یک لایه مجازی را در بالای سیستم عامل (OS) سرور فیزیکی نصب میکنند. این لایه سرور را به محفظههای جداگانه با دیوارهای مجازی تقسیم میکند که به هر کاربر اجازه میدهد سیستم عامل و نرمافزارهای خود را نصب کند.
از آنجایی که یک سرور مجازی فایلهای شما را از سایر کاربران در سطح سیستم عامل جدا میکند، واقعا یک سرور خصوصی است. این یعنی اگر قصد راهاندازی یک وبسایت را دارید، منابع شما تضمین شده هستند و برخلاف هاستهای اشتراکی، لازم نیست نگران میزان مصرف یا تخطی از قوانین توسط سایر کاربران سرور باشید.
منظور از سرور مجازی فریلنسری چیست؟
همانطور که گفته شد، افرادی که از داخل ایران قصد کسب درآمد از سایت های فریلنسری را دارند برای فعالیت ایمن و جلوگیری از مسدود شدن اکانت یا سرعت پایین استفاده از امکانات این سایتها باید آیپی خود را تغییر دهند.
درحالیکه برخی از کاربران برای این کار از سرویسهای تغییر آیپی پولی یا حتی رایگان استفاده میکنند که بههیچوجه توصیه نمیشود، بهترین راه برای اینکه مانند شهروند یک کشور اروپایی یا آمریکایی از اینترنت استفاده کنید، خرید سرور مجازی است.
سرور مجازی فریلنسری درواقع با سرور مجازی ترید تفاوت چندانی ندارد اما چون فریلنسرها از آن برای اتصال به سایتهای فریلنسری مانند سایت Upwork استفاده میکنند، بهعنوان سرور مجازی فریلنسری شناخته میشود. فریلنسرها با استفاده از این سرور میتوانند یک IP ثابت و بدون تغییر از یک لوکیشن خارجی داشته باشند و همیشه با آن با حساب کاربری خود متصل شوند.
بهاینترتیب، خطر مسدود شدن حساب کاربری توسط پلتفرم تقریبا به صفر میرسد و همچنین برای ارتباط میان کارفرما و فریلنسر نیز قبلیت اطمینان بیشتری به همراه دارد.
سرور مجازی فریلنسری چه کاربردی دارد؟
یکی از بزرگترین مشکلاتی که فریلنسرها با آن مواجه میشوند، تحریم بودن ایران در اکثر پلتفرمهای فریلنسری از جمله سایت Fiverr و فریلنسر است. این موضوع باعث میشود تا امکان ثبتنام، احراز هویت و فعالیت در این سایتها برای کاربران ساکن ایران میسر نباشد.
وقتی فریلنسر یک سرور مجازی در لوکیشنی مانند آلمان را خریداری میکند، پس از اتصال به سرور مجازی خریداریشده، در سطح اینترنت همیشه با آیپی آلمان شناسایی میشود. بههمیندلیل، بهراحتی میتواند از تمامی سرویسها و اکثر امتیازاتی که یک شهروند آلمانی به آنها دسترسی دارد برخوردار شود.
سرور مجازی مانند یک لپتاپ مجازی است که از راه دور به آن دسترسی دارید و سیستم عامل ویندوز یا لینوکس را در آن نصب میکنید. پس از آن میتوانید نرمافزارهای دلخواهتان را نصب و یا مانند یک سیستم عامل عادی در آن وبگردی کنید.
استفاده از VPS فریلنسری چه مزایایی دارد؟
فریلنسرها با خرید یک سرور مجازی فریلنسری چه قصد راهاندازی یک وبسایت داشته باشند و چه صرفا برای فعالیت در پلتفرمهای فریلنسری از آن استفاده کنند، به مزایای مختلفی دسترسی پیدا میکنند. در این بخش به چند مورد از مزایای مهمی که فریلنسرها با استفاده یک سرور مجازی بهدست میآورند اشاره میکنیم.
منابع اختصاصی
یکی از مزایای مهم سرورهای مجازی این است که تمام منابع سرور شما کاملا به خودتان اختصاص داده شده است. بههمیندلیل، اگر قرار است یک وبسایت شخصی داشته باشید و یا بسته به فعالیت فریلنسری خود، روزانه فایلهای حجیم را دانلود یا آپلود میکنید، یک سرور مجازی میتواند به شما کمک کند.
درواقع شما با خرید یک کانفیگ مشخص، دقیقا به همان پردازنده، میزان رم، حافظه داخلی و پهنای باندی که وعده داده شده است دسترسی دارید.
آپتایم بالا
یک سرور مجازی فریلنسری از آپتایم یا نرخ دردسترسبودن بهمراتب بالاتری نسبت به یک هاست اشتراکی برخوردار است. بنابراین، حتی اگر قصد راهاندازی یک وبسایت شخصی را ندارید، بازهم بهدلیل بالا بودن نرخ آپتایم (حداقل 99 درصد) از بابت اینکه در هر ساعتی از شبانهروز به حساب کاربری خود در یک سایت فریلنسری دسترسی دارید، خیالتان راحت است.
نرخ اختلال در این سرورها بسیار پایین است و اگر سروری دچار مشکل شود بلافاصله توسط متخصصین برطرف میشود. همچنین، دادههای شما بر روی چند سرور دیگر بهعنوان بکاپ ذخیره میشود تا درصورت بروز مشکل، به آنها دسترسی داشته باشید.
عبور از تحریم
همانطور که گفته شد، دسترسی به یک آیپی ثابت و دور زدن تحریمها اصلیترین دلیل برای خرید یک سرور مجازی فریلنسری است. با خرید یک سرور مجازی در لوکیشن مشخص، همیشه با آیپی همان کشور به اینترنت متصل میشوید. بنابراین، تمام پلتفرمها شما را بهعنوان شهروند آن کشور میشناسند و هیچ محدودیتی در استفاده از خدمات ندارید.
همچنین، اگر یک وبسایت راهاندازی میکنید که قرار است اکثر مشتریانتان از مناطق خاصی از جهان باشند، با خرید یک سرور مجازی در لوکیشنی نزدیک به آن مناطق میتوانید حداکثر سرعت و حداقل تاخیر در دسترسی به امکانات سایت را فراهم کنید.
سرعت
در هاستهای اشتراکی عملکرد سایت شما به میزان منابع مورد استفاده توسط سایر سایتهای میزبانیشده در سرور در یک زمان معین بستگی دارد. هاستهای اشتراکی با تست و پیکربندی سرور، امکان ارائه خدمات به طیف گستردهای از وبسایتها را بهدست میآورند.
اما یک سرور مجازی را میتوان بهگونهای پیکربندی و بهینه کرد تا بهطور کارآمدی مطابق با نیازهای وبسایت شما اجرا شود. حتی اگر بهعنوان یک فریلنسر قصد راهاندازی سایت را نداشته باشید، سرعت پردازشی بالا و پهنای باند مناسب باعث میشود تا در استفاده از سایت فریلنسری با مشکل مواجه نشوید.
مقرونبهصرفه
بااینکه خرید سرور مجازی نسبت به هاست اشتراکی هزینه بیشتری دارد، اما با این کار مزایایی را بهدست میآورید که بههیچوجه در یک هاست اشتراکی ارائه نمیشود. همچنین، پلن پایه سرورهای مجازی برای اکثر فریلنسرهایی که قصد راهاندازی وبسایت ندارند مناسب است.
با یک سرور مجازی شما امکان ارتقاء منابعی مانند پردازنده، رم یا حافظه ذخیرهسازی را دارید. این موضوع میتواند برای فریلنسرهایی که در وبسایت خود خدماتشان را ارائه میدهند حیاتی باشد.
دسترسی و کنترل
وقتی وبسایت خود را بر روی یک هاست اشتراکی راهاندازی میکنید، برروی آنچه در محیط هاست نصب شده است کنترل محدودی دارید. اما در یک سرور مجازی شما حتی میتوانید سیستم عامل دلخواهتان را نصب کنید. بهاینترتیب، بهعنوان یک فریلنسر فقط سرویسهایی که لازم دارید را در محیط میزبانی خود نصب میکنید و به آنها دسترسی دارید.
امنیت
سرورهای مجازی بهدلیل کمتر بودن تعداد کاربران روت (Root) در یک سرور، امنیت بالاتری را نسبت به هاستهای اشتراکی ارائه میدهند. همچنین، امکان استفاده از ابزارهایی مانند فایروالهای وب اپلیکیشن (WAFS)، فیلترهای اسپم و سایر تنظیمات امنیتی وجود دارد تا به سطح بالایی از امنیت دسترسی داشته باشید.
بهطورکلی، امنیت یک سرور مجازی فریلنسری بههیچوجه با یک سرویس عبور از تحریم رایگان یا حتی پولی قابل مقایسه نیست.
برخی از بهترین سایتهای فریلنسری
سایتهای فریلنسری بهعنوان یک تسهیلگر، به نیروهای کار فریلنسر و کارفرماها اجازه میدهد تا با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. یک فریلنسر میتواند با ثبتنام در این سایتها، پروفایل منحصربهفرد خود را ایجاد کند و بسته به مهارتهایی که دارد برای انجام پروژههای موجود به کارفرماها پیشنهاد بدهد.
در این بخش به چهار مورد از بهترین سایت های فریلنسری که میتوانید کسب درآمد دلاری خود را در آنها شروع کنید، اشاره میکنیم.
سایت Fiverr
سایت Fiverr (فایور) یکی از وبسایتهای فریلنسری برتر است که مکان بسیار خوبی برای فریلنسرهای تازهکار بهحساب میآید. این سایت طیف گستردهای از خدمات را ارائه میدهد؛ از طراحی لوگو گرفته تا کپینویسی. پلتفرم کاربرپسند فایور به شما کمک میکند تا بهراحتی مهارتهای خود را مشخص و پروژههای مرتبط را پیدا کنید.
پرداختها در پلتفرم Fiverr توسط یک سیستم پرداخت و پشتیبانی مشتری جامع محافظت میشود. ایجاد حساب کاربری و شروع کار فریلنسری در فایور بسیار آسان است و آن را به یک انتخاب ایدهآل برای فریلنسرهای مبتدی تبدیل میکند.
پس از ثبتنام و احراز هویت میتوانید پروفایل خود را آماده کنید و با قرار دادن نمونهکارها، مشتریان بالقوه را برای واگذاری پروژه به شما ترغیب کنید. علاوهبراین، هنگام تکمیل پروژهها یا برقراری ارتباط با مشتری، چندین ویژگی مانند پیامرسانی امن، ابزارهای مدیریت کار، ردیابی نقطه عطف و حل اختلاف در دسترس طرفین قرار دارد.
سایت Upwork
سایت Upwork یکی از وبسایتهای فریلنسری پیشرو است که این فرصت را به متخصصان میدهد تا پروژههای فریلنسری و کار قراردادی پیدا کنند. آپورک یکی از بهترین وب سایت های فریلنسری است که طیف گستردهای از خدمات و مشاغل را ارائه میدهد که در دسترس فریلنسرها قرار دارد.
در آپورک میتوانید کارهای موجود را در زمینههای مختلف، از بازاریابی و تولید محتوا گرفته تا توسعه نرمافزار و مهندسی پیدا کنید. Upwork همچنین یک مرکز یادگیری آنلاین را ارائه میدهد که فریلنسرهای جدید در آن به منابع و مواد آموزشی متنوع دسترسی دارند. این منابع به فریلنسرها کمک میکند تا مهارتهای خود را توسعه دهند.
آپورک برقراری ارتباط فریلنسر با کارفرمایان را تسهیل میکند و اجازه میدهد تا بهراحتی در مورد قراردادها مذاکره و شرایط پرداخت را تعیین کنند. کلیه پرداختها از طریق سیستم پرداخت امن آپورک پردازش میشود. آپورک یکی از بهترین سایتهای فریلنسری برای مبتدیان است که میخواهیند تجربه کسب کنند و با ایجاد ارتباطات، با سرعت بیشتری در این مسیر پیشرفت کنند.
سایت Freelancer
سایت Freelancer یکی از محبوبترین سایت های فریلنسری است که میزبان بیش از 40 میلیون کارفرما است که روزانه پروژههای خود را برونسپاری میکنند. لیست مشاغل در وبسایت فریلنسر بسیار متنوع است و مواردی مانند برنامهنویسی، نویسندگی، طراحی وبسایت، خدمات حقوقی، حسابداری و بسیاری دیگر را شامل میشود.
مانند اکثر سایتهای فریلنسری دیگر، مکانیزم سایت فریلنسر نیز بهاینصورت است که فریلنسرها با تکمیل موفقیتآمیز پروژهها و جلب رضایت کارفرما میتوانند پیشرفت کنند. فریلنسرهای حرفهای در سایت فریلنسر درآمدهای بسیار خوبی دارند.
میزان کارمزد دریافتی در فریلنسر 10 درصد است که اگر اشتراک ماهانه آن را تهیه کنید این کارمزد به پنج دلار کاهش مییابد.
سایت PeoplePerHour
شکی نیست که PeoplePerHour یکی از برترین وبسایتهای فریلنسری در جهان است. این وبسایت میزبان میلیونها کاربر و جامعهای در حال رشد است که مکانی عالی برای پیدا کردن فریلنسرهای بااستعداد برای پروژههای حرفهای بهحساب میآید.
بهلطف رابط کاربری ساده و کاربرپسند و همینطور طیف وسیعی از خدمات ارائه شده، PeoplePerHour یک وبسایت عالی برای فریلنسرهای تازهکار است. این وبسایت همچنین منابع بسیار خوبی را در اختیار کارفرماها و فریلنسرها قرار میدهد تا فعالیت خود را شروع کنند.
پروژههایی با بودجه کم اما کیفیت مناسب در این سایت وجود دارد که به فریلنسرهای تازهکار کمک میکند برای انجام این پروژهها پیشنهاد بدهند و آنها را به نمونهکارهای جذاب خود تبدیل کنند. البته رقابت در این سایت فریلنسری بالاست و باید در ارائه پیشنهاد استراتژیک عمل کنید.
خرید سرور مجازی فریلنسری
ویپیاس مارکت انواع مختلفی از سرورهای مجازی را در دسترس کاربران قرار داده است تا باتوجه به نیازهای خود بهترین گزینه را انتخاب کنند. سرورهای مجازی فریلنسری VPSMarket با سیستم عامل ویندوز و لینوکس ارائه میشود. فریلنسرها میتوانند از این سرور مجازی اقتصادی برای کسب درآمد دلاری استفاده کنند.
این سرورها در دیتاسنترهای پیشرفته و معتبر در مناطق مختلفی از جهان قرار گرفتهاند که عملکرد قابلاطمینان و پایداری دارند. تحویل سرور پس از خرید بسیار سریع است و بنابراین، برای راهاندازی وبسایت یا شروع فعالیت خود در پلتفرمهای فریلنسری هیچ فرصتی را از دست نمیدهید.
همچنین با خرید سرور مجازی فریلنسری امکان ارتقاء منابع سرور را دارید. بنابراین، اگر در ادامه فعالیت خود بهعنوان یک فریلنسر به منابع و امکانات بیشتری نیاز داشتید میتوانید پلن سرور خود را ارتقاء دهید.
یکی دیگر از مزایایی که استفاده از VPS به همراه دارد، امکان انتخاب لوکیشنهای متنوع در سراسر جهان است. این موضوع به شما کمک میکند تا بهترین لوکیشن را برای فعالیت در سایت فریلنسری مورد نظر خود انتخاب کنید و نگران محدودیتهای احتمالی از سوی پلتفرمهای بینالمللی و مسدود شدن حساب خود باشناسایی IP اصلی توسط سایت مقصد نباشید.
چگونه به سرور مجازی فریلنسری خود متصل شویم؟
کاربران ویندوزی میتوانند بااستفاده از دو برنامه Remote Desktop Connection (RDC) به VPS ویندوزی خود متصل شوند. در ادامه هر دو روش را بررسی میکنیم.
کلاینت Remote Desktop Connection (RDC)
در صفحه دسکتاپ ویندوز کلید Windows (نماد ویندوز) را بر روی صفحهکلید فشار دهید یا با موس منوی Start را باز کنید.
عبارت «Remote desktop» را در نوار جستجو تایپ کنید و سپس بر روی آیکون برنامهای تحتعنوان Remote Desktop Connection کلیک کنید.
آدرس IP یا نام کامپیوتری که قصد دارید به آن متصل شوید را وارد و بر روی دکمه Connect کلیک کنید.
از آنجایی که برنامه Remote Desktop Connection از گواهینامه SSL استفاده میکند، درصورت عدم شناسایی کامپیوتر ریموت ممکن است یک پیغام هشدار را نمایش دهد.
اگر این هشدار را مشاهده کردید کافیست برروی دکمه Yes کلیک کنید و ادامه بدهید.
پنجره جدیدی باز میشود که در آن باید نام کاربری و رمزعبور اکانت VPS خود را وارد کنید.
اکنون باید با موفقیت به سرور مجازی فریلنسری خود متصل شده باشید. البته اگر سرور در دسترس نباشد یا آفلاین باشد ممکن است با پیغام خطای زیر مواجه شوید:
کلاینت2X Remote Desktop Protocol
برای اتصال به سرور مجازی با این روش، ابتدا باید اپلیکیشن 2X RDP Client را دانلود و نصب کنید.
پس از نصب، اپلیکیشن را اجرا کنید و به مسیر File>New Connection>Standard RDP Option بروید.
در کادر ابتدایی، آدرس IP سرور مجازی خود را وارد کنید.
در بخش Port عدد 3389 را وارد کنید.
نام کاربری و رمزعبور سرور مجازی خود را وارد و روی دکمه OK کلیک کنید. حالا باید با موفقیت به سرور مجازی خود متصل شده باشید.
اتصال به سرور مجازی در سیستم عامل مک
اگر کاربر سیستم عامل Mac OS هستید نیز میتوانید با استفاده از اپلیکیشن Microsoft Remote Desktop (MRD) به سرور مجازی ویندوز خود متصل شوید. برای این کار ابتدا باید اپلیکیشن را از اپاستور دانلود و در سیستم مک خود نصب کنید.
پس از نصب، برنامه را اجرا و روی آیکون New یا علامت مثبت کلیک کنید. حالا باید Desktop را انتخاب کنید تا یک اتصال ریموت دسکتاپ جدید ایجاد شود.
در پنجره جدید باید نام PC یا آدرس IP سرور را وارد کنید.
در منوی افتادنی بخش User Account گزینه «Add User Account» را انتخاب و سپس نام کاربری و رمزعبوری که در ایمیل خود دریافت کردهاید را وارد کنید.
نام کاربری را Administrator یا هر نام دیگری که بهسادگی فراموش نمیکنید قرار دهید. سایر تنظیمات را در حالت پیشفرض قرار دهید و برروی دکمه Add کلیک کنید. حالا باید اتصال ریموت جدیدتان را در لیست ببینید.
وقتی بر روی دکمه Start کلیک کنید، نرمافزار ریموت دسکتاپ بهصورت خودکار پیکربندی لازم را انجام میدهد. ازاینپس، هرموقع که اپلیکیشن Microsoft Remote Desktop را اجرا کنید میتوانید به سرور مجازی خود دسترسی داشته باشید.
علاوه بر اپلیکیشن Microsoft Remote Desktop، شما میتوانید از کلاینت 2X RDP Client نیز استفاده کنید.
جمعبندی
فریلنسرهایی که به دنبال درآمد دلاری هستند میتوانند با فعالیت در وبسایتهای فریلنسری به هدف خود برسند. متاسفانه بهدلیل تحریم و محدودیتهای مختلفی که این پلتفرمها برای کاربران ایرانی درنظر گرفتهاند، امکان فعالیت مستقیم با آیپی ایران وجود ندارد.
سرور مجازی فریلنسری یکی از بهترین روشها برای تغییر آیپی و دور زدن محدودیتها در پلتفرمهای فریلنسری است. این سرورها امنیت، سرعت و پایداری بالایی را ارائه میدهند و منابع لازم را بهصورت اختصاصی در دسترس کاربر قرار میدهند. بهاینترتیب، میتوانید علاوه بر فعالیت در سایت های فریلنسری، یک وبسایت شخصی را بر روی سرور خود میزبانی کنید.
سرورهای مجازی نسبت به سرویسهای عبور از تحریم و تغییر آیپی، مزایای بسیاری دارند که استفاده از آنها برای هر فریلنسری حیاتی است. با استفاده از سرویسهای تغییر آیپی رایگان یا حتی پولی، فریلنسرها خود را در معرض مسدود شدن اکانت و بلوکه شدن درآمدهای دلاری قرار میدهند.