وردپرس چیست و چه کاربردهایی دارد؟

وردپرس چیست

شاید این سوال برای شما هم پیش آمده باشد که وردپرس چیست و کاربرد و نحوه استفاده از آن چگونه است. با دسترسی به اینترنت استفاده از وب سایت‌ها و اپلیکیشن‌ها بسیار رواج پیدا کرده است. در این میان ایجاد وب سایت بسیار ساده‌تر شده و افراد بدون هیچ گونه دانش تخصصی کدنویسی می‌توانند سایت موردنظر خود را راه اندازی کنند.

در ادامه قصد داریم به طور کامل با مفهوم وردپرس چیست آشنا شده و سپس مزایا و معایب و نحوه استفاده از آن را بررسی کنیم. با این آموزش اطلاعات جامعی درباره وردپرس کسب کرده و می‌توانید از آن برای ایجاد وب سایت خود استفاده کنید.

وردپرس چیست؟

وردپرس چیست

وردپرس ساده‌ترین و محبوب‌ترین راه برای ایجاد وب سایت یا وبلاگ است. در واقع، وردپرس بیش از 43.3 درصد از تمام وب سایت‌های موجود در اینترنت را در اختیار دارد. از هر چهار وب سایتی که بازدید می‌کنید بیش از یک مورد توسط وردپرس پشتیبانی می‌شوند.

اگر به صورت فنی‌تر با تعریف وردپرس برخورد کنیم، وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای متن باز است که تحت مجوز GPLv2 ارائه شده است. این مجوز به این معنی است که هر کسی می‌تواند به صورت رایگان از نرم افزار وردپرس استفاده کرده یا آن را تغییر دهد. سیستم مدیریت محتوا اساساً ابزاری است که مدیریت جنبه‌های مهم وب سایت شما – مانند محتوا – را بدون نیاز به دانش برنامه نویسی آسان می‌کند. نتیجه نهایی این است که وردپرس ساخت یک وب‌سایت را برای همه، حتی افرادی که توسعه‌دهنده نیستند، قابل دسترس می‌کند.

تاریخچه وردپرس چیست؟

تاریخچه وردپرس چیست

بیش از 15 سال است که وردپرس وجود دارد و وبلاگ‌ها، وب سایت‌ها و حتی فروشگاه‌های تجارت الکترونیک را تقویت می‌‌کند. از بین تمامی سایت‌هایی که دارای سیستم مدیریت محتوای شناخته شده هستند، وردپرس 50 تا 60 درصد سهم بازار جهانی CMS را به خود اختصاص داده و 35 درصد از اینترنت را در اختیار دارد.

تاریخچه وردپرس به سال 2003 باز می‌گردد، زمانی که به عنوان یک فورک b2/cafelog توسط Mike Little و Matt Mullenweg آغاز شد. آ‌ن‌ها به دنبال ایجاد یک سیستم نشر شخصی زیبا و با معماری خوب بودند. B2/cafelog در اوایل سال 2001 توسط یک برنامه نویس فرانسوی به نام Michel Valdrighi توسعه یافت. این یک مفهوم منحصر به فرد بود که راه جدیدی برای ایجاد صفحات وب به ارمغان آورد. مفهوم جدیدی که وردپرس را به وجود آورد، ایده ایجاد صفحات به صورت پویا از محتویات پایگاه داده MySQL بود. با این کار آنها توانستند قدرت وبلاگ را گسترش دهند.

افزونه وردپرس چیست؟

وردپرس دارای حجم زیادی افزونه است که هر کدام برای قابلیت‌های مختلفی طراحی و ساخته شده‌اند. این افزونه‌ها کارایی خاصی داشت و به بهبود شرایط سایت شما کمک می‌کنند. از هر افزونه انواع مختلفی نیز وجود دارد که برخی از آن‌ها در ادامه معرفی شده‌اند.

افزونه‌های سئو
افزونه‌های طراحی قالب
افزونه‌های افزایش سرعت سایت
افزونه‌های امنیتی
افزونه‌های صفحه ساز
افزونه‌های ساخت اسلایدر
افزونه‌های فروشگاه ساز
افزونه‌های ارتباط با مشتری

مزایای استفاده از وردپرس برای طراحی سایت

مزایای وردپرس چیست

وردپرس مزایای زیادی داشته و وب سایت‌های زیادی از آن استفاده می‌کنند. مهم نیست که چه نوع وب سایتی را می‌خواهید ایجاد کنید، دلایل زیادی برای استفاده از وردپرس وجود دارد. پس از بررسی تعریف وردپرس چیست، در ادامه برخی از مهم‌ترین مزایای آن آورده شده‌اند.

وردپرس رایگان و متن باز است

یکی از بزرگ‌ترین مزایای وردپرس این است که بستری رایگان و متن باز است. برای استفاده از این ابزار هیچ هزینه‌ای پرداخت نمی‌کنید و تنها با پرداخت هزینه سرور مجازی برای میزبانی و خرید برخی افزونه‌ها و گواهی SSL می‌توانید سایت خود را راه اندازی کنید. علاوه بر آن می‌توانید تعداد زیادی افزونه و قالب متن باز پیدا کنید تا شکل ظاهری و عملکرد وب سایت خود را تغییر دهید.

وردپرس قابل توسعه است

حتی اگر توسعه‌دهنده نیستید و هیچ دانش کد نویسی ندارید، می‌توانید به‌راحتی سایت وردپرس خود را به لطف اکوسیستم عظیم قالب‌ها و افزونه‌های وردپرس ایجاد کرده یا تغییر دهید.

تم‌ها: تم‌ها ظاهر وب سایت شما را تغییر می‌دهند.
پلاگین‌ها: این افزونه‌ها در درجه اول نحوه عملکرد وب سایت شما را تغییر می‌دهند. پلاگین‌ها می‌توانند امکانات کوچکی مانند فرم تماس، یا بزرگ‌تر مانند ایجاد یک فروشگاه تجارت الکترونیک باشند.

در حال حاضر، بیش از 50000 افزونه رایگان وردپرس و 5000 تم رایگان وردپرس در دسترس است.

وردپرس به راحتی نصب می‌شود

نصب وردپرس به راحتی و با کمک چند کلیک انجام می‌شود. بسیاری از میزبان‌ها برای راه اندازی سایت به شما پیشنهاد می‌دهند تا وردپرس را نصب کنید و از امکانات آن استفاده کنید. همچنین این سرویس‌های میزبانی، ابزارهایی در اختیار شما قرار می‌دهند که فرآیند نصب بسیار ساده‌تر انجام می‌شود.

وردپرس انعطاف پذیر است

وردپرس بسیار انعطاف پذیر است و شما می‌توانید هر نوع وب سایتی را با آن ایجاد کنید. ایجاد تغییر و تحول در وب سایت نیز به راحتی انجام می‌شود. هر ویژگی را به راحتی و به کمک افزونه‌ها می‌توانید به سایت خود اضافه کنید. ایجاد شبکه‌های اجتماعی، بررسی سئو سایت، ایجاد فروشگاه و … همگی به کمک نصب افزونه‌ها انجام می‌شوند.

یافتن راهنمای وردپرس آسان است

از آنجایی که وردپرس بسیار محبوب است، در صورت مواجهه با هر مشکلی، به راحتی می توانید راهنمایی‌های لازم را پیدا کنید. انواع مختلف وبلاگ‌ها، آموزش‌ها، انجمن‌ها، گروه‌های فیس بوک، توسعه دهندگان و … وجود دارند که در صورت نیاز می‌توانید به صورت رایگان و پولی از آن‌ها کمک بگیرید.

معایب وردپرس چیست؟

معایب وردپرس چیست

در کنار تمام مزیت‌های گفته شده برای وردپرس، این سیستم مدیریت محتوا معایبی نیز دارد. قبل از استفاده از آن بهتر است با این معایب نیز آشنا شده تا برای طراحی و راه انندازی وب سایت تصمیم بگیرید.

شما به تعداد زیادی پلاگین برای ویژگی‌های اضافی نیاز دارید

زمانی که یک قالب طراحی شده می‌خرید، صفحات سایت وردپرس به طور کامل طراحی شده و تنها لازم است اطلاعات شامل متن و تصویر در آن جایگذاری شود. اما اگر بخواهید ویژگی‌هایی را به وب سایت خود اضافه کنید، مجبور به نصب افزونه‌های وردپرس هستید. برخی از افزونه‌ها به صورت رایگان در دسترس هستند و برای برخی دیگر باید هزینه‌ای را پرداخت کنید.

به روز رسانی مکرر تم و پلاگین

به خاطر داشته باشید که در عصر دیجیتال، همه چیز برای بهره مندی و بهبود تجربه کاربر به طور مداوم در حال تغییر است. شما باید دائماً به سایت خود وارد شده و وضعیت قالب و افزونه‌ها را بررسی کنید.  این کار وقت زیادی از شما گرفته و ممکن است مشکلاتی نیز برای سایت به همراه داشته باشد.

سرعت صفحه آهسته

وردپرس به دلیل همه افزونه‌های اضافه شده، پایگاه‌های اطلاعاتی بیش از حد اشباع شده و پایگاه‌های کد، یک پلتفرم کند است. با این حال، موارد گفته شده تنها مواردی نیستند که می‌توانند سرعت وب سایت شما را کاهش دهند. تصاویر بزرگ، عبارات زیاد در یک صفحه و هاست غیر قابل اعتماد نیز می‌تواند بر سرعت وب سایت شما تأثیر بگذارد.

سرعت صفحه برای وب سایت شما بسیار مهم است. شما یک وب سایت با بارگذاری سریع می خواهید تا مخاطبان شما تصمیم به ترک آن نگیرند. این موضوع می‌تواند باعث از دست رفتن تجارت شما شود.

رتبه بندی ضعیف سئو

وردپرس به خودی خود ویژگی‌های محدودی برای بهینه سازی سئو را ارائه می‌دهد که برای کمک به رتبه بندی شما در گوگل کافی نیست. برای به حداکثر رساندن رتبه سئو سایت وردپرسی خود، به نرم‌افزار و ابزارهای قوی‌تری نیاز دارید تا در بازار رقابتی از سایر رقبا پیشی بگیرید.

آسیب پذیری وب سایت

مانند همه چیزهای موجود در اینترنت، وب سایت شما در معرض هک شدن و ارسال هرزنامه است. وردپرس، به دلیل محبوبیت، هدف اصلی هکرها و اسپمرها است. حتی اگر تمام افزونه‌های امنیتی ارائه شده توسط وردپرس را استفاده کنید، برای ایمن نگه داشتن وب سایت شما کافی نیست.

نحوه انتخاب و نصب قالب‌های مختلف

وردپرس دارای میلیون‌ها قالب آماده است که می‌توانید برای وب سایت خود از آن‌ها استفاده کنید. برای دسترسی به این قالب‌ها در پیشخوان وردپرس به قسمت نمایش وارد شوید. اولین گزینه یعنی پوسته‌ها را انتخاب کنید. در این قسمت می‌توانید از قالب‌های موجود در وردپرس استفاده کرده و یا قالبی که از قبل خریداری یا دانلود کرده‌اید، بارگذاری کنید.

برای روش اول کافی است بر روی افزدون پوسته تازه کلیک کنید تا حجم زیادی از قالب‌های موجود در وردپرس نمایش داده شوند. در روش دیگر بر روی بارگذاری کلیک کنید و قالب موردنظر را آپلود کنید. پس از آن باید با انتخاب گزینه فعال نمایید، پوسته انتخاب شده را به عنوان پوسته فعال انتخاب کنید. قالب برای سایت شما فعال شده و می‌توانید آن را مطابق با سلیقه و نیاز خود سفارشی سازی کنید.

امنیت وردپرس چقدر است؟

وردپرس چیست- امنیت وردپرس

وردپرس امن است، تا زمانی که ناشران، امنیت وب سایت را جدی بگیرند و از بهترین روش‌ها برای بهبود امنیت استفاده کنند. بهترین روش‌ها شامل استفاده از افزونه‌ها و تم‌های ایمن، استفاده از روش‌های ورود ایمن، استفاده از افزونه‌های امنیتی برای نظارت بر سایت شما و به‌روزرسانی منظم است.

اگر امنیت یک وب سایت وردپرس را به اجزای اصلی آن تقسیم کنیم، شامل هسته وردپرس (فایل‌های منبعی که عملکرد اصلی وردپرس را کنترل می‌کنند)، پلاگین‌ها و تم‌ها می‌شود.

امنیت هسته وردپرس

هسته وردپرس در صورت به روز رسانی به آخرین نسخه ایمن است. اما مراحل دیگری نیز وجود دارد که کاربران می توانند برای تقویت هسته وردپرس در وب سایت خود انجام دهند. برخلاف تم‌ها و افزونه‌ها، تنها یک هسته وردپرس وجود دارد و توسط یک تیم امنیتی در سطح جهانی نگهداری می‌شود. توصیه می‌شود برای افزایش امنیت سایت وردپرسی خود از یک سرور مجازی لینوکس برای میزبانی وب‌سایت خود استفاده کنید. سیستم عامل لینوکس یک سیستم عامل رایگان و متن باز است که از امنیت بسیار بالایی برخوردار است.

امنیت افزونه‌های وردپرس

افزونه‌ها همیشه امن نیستند و باید فقط از افزونه‌های معتبر و قانونی استفاده کنید و در صورت لزوم آن‌ها را به روز کنید.افزونه‌ها وردپرس را بی نهایت قابل تنظیم و انعطاف پذیر می‌کنند. مسئله این است که اشخاص ثالث پلاگین‌ها را می‌سازند و در وهله اول تضمین نمی‌شود که همه آنها به درستی نگهداری شوند یا حتی ایمن باشند. در نتیجه، افزونه‌ها یکی از محبوب‌ترین دروازه‌هایی هستند که هکرها برای ورود به وب‌سایت‌های دارای وردپرس استفاده می‌کنند.

امنیت قالب‌های وردپرس

از تمی استفاده کنید که مطابق با استانداردهای وردپرس باشد و در صورت لزوم آن را به روز کنید. بسیاری از تم‌ها توسط اشخاص ثالث ساخته شده‌اند و بنابراین توسط وردپرس تنظیم یا تایید نشده‌اند. به روز نگه داشتن پلاگین ها و تم‌های خود به طور منظم برای حفظ امنیت سایت وردپرس شما بسیار مهم است.

سوالات متداول

نصب وردپرس چقدر زمان میبرد؟

نصب وردپرس بسیار ساده است و در کمترین زمان ممکن انجام می‌شود. شما می‌توانید تنها با چند کلیک وردپرس را نصب و راه اندازی کنید. در ادامه نیز با استفاده از تم‌ها و افزونه‌های آماده سایت خود را ارتقا دهید.

وردپرس برای راه اندازی چه سایت‌هایی بهتر است؟

از مهم‌ترین مزیت‌های استفاده از وردپرس این است که برای راه اندازی هر نوع سایتی قابل استفاده است. شما می‌توانید برای ایجاد وبلاگ‌ها، وب سایت‌های فروشگاهی، شرکتی، مدیریتی، اخبار و … از وردپرس استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار + پنج =