سرور اختصاصی چیست و چه کاربردی دارد؟

هنگام راه‌اندازی یک وب‌سایت جدید، یکی از اولین انتخاب‌هایی که باید انجام دهید، انتخاب راه‌حل میزبانی مناسب باتوجه به نیازهای عملیاتی کسب‌وکارتان است. درحالی‌که صاحبان سایت‌های مربوط به کسب‌وکارهای کوچک و وبلاگ‌هایی با ترافیک کم معمولا برای کاهش هزینه‌ها به سراغ هاست اشتراکی می‌روند، وب‌مسترهایی که برای رشد سایت یا افزایش تقاضای ترافیک آماده می‌شوند، به یک راه‌حل میزبانی نیاز دارند که سطح بالاتری از انعطاف‌پذیری، امنیت و عملکرد را ارائه دهد. این راه‌حل چیزی نیست جز سرور اختصاصی و اگر در دنیای سرورهای اختصاصی تازه‌کار هستید این راهنما به شما کمک می‌کند تا بتوانید بهترین تصمیم را باتوجه به نیازهای وب‌سایت خود بگیرید. در ادامه توضیح می‌دهیم که سرور اختصاصی چیست و سپس انواع پلن‌های میزبانی وب اختصاصی و مزایای منحصربه‌فردی را که نسبت به راه‌حل میزبانی اشتراکی ارائه می‌کنند بررسی خواهیم کرد.

سرور اختصاصی چیست؟

سرور اختصاصی چیست

یک سرور اختصاصی در واقع یک سرور جداگانه است که وب‌سایت شما بر روی آن میزبانی می‌شود. این یعنی برخلاف یک هاست اشتراکی، شما مجبور نیستید منابع سرور خریداری شده‌ی خود را با چندین سایت یا برنامه‌ی دیگر به اشتراک بگذارید. بنابراین، سرور اختصاصی به وب‌سایت‌هایی با تقاضاهای بالا در زمینه ترافیک اجازه می‌دهد تا حتی در هنگام افزایش ناگهانی ترافیک، تجربه کاربری (UX) پایدار و قابل اعتمادی را به کاربران نهایی ارائه دهند.

سرورهای اختصاصی همچنین کنترل کاملی را بر روی تنظیمات سرور در اختیارتان قرار می‌دهند. با خرید سرور اختصاصی می‌توانید نرم‌افزاری که روی آن اجرا می‌شود و زیرساخت امنیتی آن را براساس نیازتان پیکربندی کنید.

انواع پلن‌های میزبانی وب اختصاصی از نظر مدیریت

انواع پلن مدیریت سرور اختصاصی

هنگام اجاره سرور اختصاصی، می‌توانید از بین دو گزینه‌ی سرور اختصاصی مدیریت‌شده و مدیریت‌نشده یک مورد را انتخاب کنید. اگر با این دو نوع سرور اختصاصی آشنایی ندارید، در زیر به صورت مختصر آن‌ها را بررسی کردیم.

میزبانی مدیریت‌نشده

شما یا sysadmin شما کنترل کامل سرور اختصاصی و نرم‌افزار آن را در اختیار دارید، درحالی‌که ارائه‌دهندگان سرور اطمینان می‌دهند که زیرساخت سخت‌افزاری سرور شما به خوبی اجرا می‌شود. میزبانی وب اختصاصی مدیریت‌نشده معمولا به تخصص فنی در نصب اسکریپت‌ها، مدیریت به‌روزرسانی‌ها و مسائل مربوط به سازگاری و ایجاد پروتکل‌های امنیتی نیاز دارد.

البته حتی با انتخاب این نوع سرور اختصاصی، برخی از ارائه‌دهندگان پشتیبانی لازم برای راه‌اندازی سرور را فراهم می‌کنند تا به مشکلی برنخورید.

میزبانی مدیریت‌شده

ارائه‌دهندگان میزبان وب‌ اختصاصی مسئولیت‌های سرور را برعهده می‌گیرند. این مسئولیت‌ها شامل انتصاب مهندسانی برای نظارت، پیکربندی، ایمن‌سازی و مدیریت سرور اختصاصی شما می‌شود. پلن‌های میزبانی سرور اختصاصی مدیریت‌شده می‌تواند شامل میزبانی اختصاصی خودمدیریتی، مدیریت در سطح هسته یا کاملا مدیریت‌شده باشد.

میزبانی مدیریت‌شده معمولا از یک کنترل پنل سرور مانند cPanel تشکیل شده است که به مدیریت سرور شما و وب‌سایت‌هایی که میزبان آن است کمک می‌کند.

نوع پلن میزبان وب‌ اختصاصی که انتخاب می‌کنید باید براساس میزان تجربه شما باشد. هنگامی که باcPanel یک پلن مدیریت‌نشده کنترل کامل سرور اختصاصی خود را در اختیار می‌گیرید، مسئولیت‌های فنی مرتبط با آن نیز برعهده شما خواهد بود. بااین‌حال، با یک پلن مدیریت‌شده به تیمی از مهندسان خبره دسترسی خواهید داشت که می‌توانند سرور شما را نظارت و مدیریت کنند. بنابراین، با خیال راحت می‌توانید بر روی سایر زمینه‌های وب‌سایت یا کسب‌وکار خود تمرکز داشته باشید.

مزایای یک سرور Dedicate

مزایایاستفاده از سرور اختصاصی

سرورهای اختصاصی بدون داشتن محدودیت‌های یک سرور اشتراکی، چندین مزیت را در بحث شبکه برای شما و کاربران نهایی فراهم می‌کنند. انتخاب سرور اختصاصی برای وب‌سایت‌تان این امکان را به شما می‌دهد تا:

  • به نیازهای ترافیکی شدید رسیدگی کنید
  • سرعت و عملکرد سایت را بهینه کنید
  • کنترل کامل سرور را به دست آورید
  • اقدامات امنیتی پیشرفته را اجرا کنید
  • فضای ذخیره‌سازی را افزایش دهید

رسیدگی به نیازهای ترافیکی شدید

چه در حال حاضر سایت شما با افزایش تقاضای ترافیک مواجه باشد یا پیش‌بینی می‌کنید که در آینده به دلیل ابتکارات بازاریابی یا تبلیغات رشد خواهد کرد، یک سرور اختصاصی تضمین می‌کند که برای افزایش ترافیک آماده هستید. این موضوع می‌تواند یک مزیت رقابتی مهم برای شما باشد. به دلیل پهنای باند محدودی که در سرورهای اشتراکی وجود دارد، افزایش شدید یا ناگهانی ترافیک می‌تواند به عملکرد ضعیف یا خرابی سایت، نرخ پرش بالاتر و از دست رفتن فرصت‌های درآمدزایی منجر شود.

بهینه‌سازی سرعت و عملکرد سایت

با خرید یک سرور اختصاصی، وب‌سایت شما قدرت پردازش، پهنای باند یا حافظه‌ی سرور را با سایت‌های دیگر به اشتراک نمی‌گذارد. این یعنی شما می‌توانید با کنترل محل استفاده از منابع سرور خود در هر زمان معین، زمان‌ بارگذاری صفحه و عملکرد کلی سایت خود را بهینه کنید.

به دست آوردن کنترل کامل سرور

برخلاف استفاده از سرور اشتراکی، وقتی سایت خود را بر روی یک سرور اختصاصی میزبانی می‌کنید این مزیت را دارید که بر روی پیکربندی سرور، از جمله امکان دسترسی روت یا ادمین به سرور کنترل کاملی داشته باشید. این توانمندی به شما اجازه می‌دهد تا هر جنبه‌ای از سرور خود را بهینه کنید که از جمله می‌توان به نرم‌افزار سرور، مشخصات سخت‌افزاری و سیستم‌عامل سرور (OS) اشاره کرد.

اجرای اقدامات امنیتی پیشرفته

اگر کسب‌وکار شما اطلاعات حساسی مانند داده‌های مشتری، شماره کارت اعتباری و موارد دیگر را مدیریت می‌کند، یک سرور اختصاصی می‌تواند به شما کمک کند اقدامات امنیتی وب‌سایت خود را ارتقا دهید. با استفاده از یک سرور اختصاصی، شما آدرس پروتکل اینترنت (IP) خود و آزادی ایجاد اقدامات امنیتی سفارشی را برای نیازهای خاص وب‌سایت‌تان خواهید داشت.

افزایش فضای ذخیره‌سازی

بسیاری از پلن‌های میزبانی وب اختصاصی، برای داده‌های سایت، تهیه آرشیو و بک‌آپ‌گیری از اطلاعات، درایوهای ذخیره‌سازی جداگانه‌ای را در سرور ارائه می‌کنند. این قابلیت به سرور شما کمک می‌کند تا با آزاد کردن حافظه روی سرور اصلی، عملکرد مطلوب وب‌سایت را برای کاربران نهایی فراهم کند.

سرورهای اختصاصی مناسب چه افرادی است؟

سرور اختصاصی

اگر یک وب‌سایت کوچک با ترافیک ورودی پایین را اداره می‌کنید، سرورهای اشتراکی می‌توانند به شما کمک کنند تا هزینه‌ها را کاهش دهید و درعین‌حال تجربه کاربری (UX) پایداری را برای بازدیدکنندگان سایت خود فراهم کنید.

بااین‌حال، اگر شما یک وب‌سایت بزرگ (مانند فروشگاه اینترنتی) را اداره می‌کنید، سرورهای اشتراکی برای پاسخ‌گویی به تقاضای بالای ترافیکی یا افزایش ناگهانی ترافیک دچار مشکل خواهند شد.

با یک سرور اختصاصی، وب‌مسترهایی که دارای وب‌سایت‌های پربازدید هستند می‌توانند در عین حفظ سطوح بالاتر امنیت سایت، یک تجربه کاربری پایدار و قابل اعتماد را برای کاربران نهایی فراهم کنند.

سرورهای مجازی در مقابل سرورهای اختصاصی

سرور اختصاصی و مجازی

سرور مجازی (VPS) نوعی از خدمات میزبانی وب‌سایت است که میزبانی اشتراکی را با میزبانی اختصاصی ترکیب می‌کند. سرور مجازی با استفاده از فناوری مجازی‌سازی، یک لایه‌ی مجازی را در بالای سیستم‌عامل سرور اختصاصی نصب می‌کند تا آن را به بخش‌های جداگانه تقسیم کند. سپس هر بخش اختصاصی به یک وب‌سایت اختصاص داده می‌شود.

به‌این‌ترتیب، سرور مجازی یک راه‌حل میزبانی قوی‌تر، با قابلیت تنظیم و سازگاری بیش‌تر نسبت به یک هاست اشتراکی در نظر گرفته می‌شود. این مزایا باعث می‌شود تا موارد استفاده‌ی بهینه از سرورهای مجازی نسبت به سرورهای اختصاصی کاملا بیش‌تر باشد.

سرور مجازی برای وب‌سایت‌های متوسطی که افزایش زیاد ترافیک را انتظار ندارند، بهترین انتخاب است. درحالی‌که راه حل اختصاصی برای سایت‌های پربازدید و بزرگ‌مقیاس که قصد رشد با یک سرویس میزبانی را دارند، بهترین انتخاب است.

هر سرور مجازی ممکن است بنا بر لوکیشن یا ویژگی‌هایی که دیتاسنتر ارائه‌دهنده‌ی آن فراهم می‌کند، شرایط ویژه‌ای را فراهم کند. برای مثال، سرور مجازی امارات برای صرافی‌ها، فروشگاه‌های اینترنتی و کاربرانی که در حوزه تریدینگ فعالیت دارند یک انتخاب ایده‌آل است.

میزبانی ابری در مقابل اختصاصی

هاست ابری یک سرویس میزبانی وب‌سایت است که از سرور مجازی استفاده می‌کند. این سرور برای توزیع داده‌ها بین چندین سرور متصل در مناطق مختلف از فناوری محاسبات ابری استفاده می‌کند. درحالی‌که یک سرور اختصاصی یک راه‌حل میزبانی عالی برای وب‌سایت‌های بزرگ است، پیکربندی آن معمولا به دانش فنی در حد یک وب‌مستر یا کارشناس دپارتمان آی‌تی نیاز دارد.

با میزبانی ابری می‌توانید بدون درگیر شدن با موانع فنی مختلف، از بسیاری از ویژگی‌های مرتبط با سرور اختصاصی بهره ببرید. علاوه‌براین، میزبانی ابری امکان افزایش یا کاهش منابع سرور را آسان‌تر می‌کند. برای مثال فرض کنید یک سرور مجازی هلند خریداری کرده‌اید که پس از مدتی فضای ذخیره‌سازی آن نیاز به افزایش داشت. با میزبانی ابری به راحتی می‌توانید به ارائه‌دهنده‌ی خود درخواست دهید تا این کار را انجام دهد.

عملکرد بهینه وب‌سایت با یک راه‌حل میزبانی اختصاصی

به عنوان یک صاحب کسب‌وکار، مهم است که تصمیمی برای میزبانی وب‌سایت بگیرید که با نیازهای منحصربه‌فرد سایت و بودجه‌ی شما مطابقت داشته باشد. اگر سایت شما رشد تصاعدی یا افزایش ترافیک را تجربه می‌کند، انتخاب یک میزبانی اختصاصی چابکی بیش‌تری را نسبت به هاست اشتراکی برای شما فراهم می‌کند.

با یک سرور اختصاصی می‌توانید به راحتی پیکربندی‌های سرور را بهینه کنید، برای افزایش ترافیک شبکه آماده باشید و با ایجاد استانداردهای امنیتی قوی، نیازهای کسب‌وکارتان را برآورده کنید.

سوالات متداول

آیا سرور اختصاصی ارزش خرید دارد؟

برای وب‌سایت‌های بزرگ‌تر، فروشندگان در حال رشد، سایت‌های تجارت الکترونیک مقیاس‌پذیر یا آن‌هایی که به پیکربندی‌های سفارشی یا شرایط خاصی برای جداسازی بار کاری نیاز دارند، یک میزبانی  اختصاصی می‌تواند انتخاب بهینه‌ای باشد.

سرور اختصاصی برای چه مواردی استفاده می‌شود؟

سرورهای اختصاصی در مدیریت تنظیمات خاص و اپلیکیشن‌ها و نرم‌افزارهای قدیمی فوق‌العاده هستند. سرورهای اختصاصی برای فروشندگان، وب‌سایت‌های پرترافیک و فروشگاه‌های تجارت الکترونیک مقیاس‌پذیر یک انتخاب عالی به حساب می‌آیند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

20 − نه =