اگر تا به حال به عنوان یک فریلنسر، دنبال راههای آسانتری برای جستوجوی شغل بوده باشید، به احتمال زیاد اسم سایت Upwork را شنیدهاید. سایتهایی مانند Upwork کار آنلاین را آسانتر از همیشه کردهاند. این سایتها، مارکتپلیس (MarketPlace)های فریلنسری هستند که برای برقراری ارتباط افراد با مشاغل حتی در سطح بینالمللی، به وجود آمدهاند. در هر زمینهای که مهارت و تخصص داشته باشید، فرصتهای زیادی را میتوانید در این سایتها پیدا کنید. در حالی که امروزه شمار بسیار زیادی از فریلنسرها از سایت Upwork استفاده میکنند، اما این پلتفرم هنوز برای برخی از آنها ناشناخته است و درمورد معتبر بودن آن شک دارند. پیش از بررسی معتبر بودن این پلتفرم، لطفا اجازه دهید که کمی بیشتر با آن آشنا شویم.
سایت Upwork چیست؟
هیدن براون (Hayden Brown)، مدیرعامل Upwork این پلتفرم را چنین توصیف میکند: “ماموریت ما ایجاد فرصتهای اقتصادی است تا مردم زندگی بهتری داشته باشند. این هدف، ما را تا جایگاهی که امروز در آن قرار داریم پیش برده است. ما به مارکتپلیس مشاغل در سراسر دنیا تبدیل شدهایم. جایی که در آن، کسبوکارها در هر مقیاس و اندازهای با افراد بااستعداد و مستقل گرد هم آمدهاند تا کارهایی باورنکردنی انجام دهند.”
توضیحات مدیرعامل Upwork نشان میدهد که این سایت افراد با استعداد و متخصص را به کارفرماها متصل میکند. طبق توضیحاتی که در مشخصات این شرکت قید شده، بزرگترین محل کار دنیا است. حدود ۱۰ میلیون فریلنسر در سایت Upwork ثبت نام کردهاند و سالانه ۳.۵ میلیون شغل توسط ۴.۵ میلیون کارفرما در این سایت ایجاد میشود. این سایت باعث شده تا کاربران، جذابیتهای کار فریلنسری را تجربه کنند.
همه فریلنسرها در هر زمینه و با هر میزان مهارتی که دارند، بهویژه آنهایی که دارای مجموعه مهارتهای اداری، نوشتاری، فنی، طراحی و ورود داده هستند، میتوانند در سایت Upwork ثبت نام کنند و با ساخت اکانت و آموزش کار با این پلتفرم شروع به درآمدزایی کنند. بسیاری از افراد مسیر شغلی فریلنسری را عمدتا به دلیل انعطافپذیری آن انتخاب میکنند. این انعطافپذیری، در Upwork هم وجود دارد. شما به عنوان یک فریلنسر، برنامه کاریتان را خودتان انتخاب میکنید.
همچنین، فقط میتوانید پروژههایی که به آنها علاقهمند هستید را انتخاب کنید. درآمدزایی نیز یکی دیگر از دلایل اصلی تمایل افراد به مشاغل فریلنسری است. معمولا فریلنسرها درآمد بالاتری از کارمندانی که به شیوههای سنتی کار میکنند، به دست میآورند. گزارش Freelance Forward Economist سایت Upwork نشان میدهد که به طور میانگین، درآمد فریلنسرها حدود ۴۴ درصد بیشتر از کارمندانی است که در مشاغل سنتی کار میکنند.
علاوه بر این، اغلب کسبوکارهای کوچک و بزرگ ترجیح میدهند برای مشاغل راه دور که نیازی به حضور فیزیکی افراد نیست، فریلنسرها را استخدام کنند. فقط باید توجه داشته باشید که اگر قصد دارید از ایران در سایت Upwork ثبت نام کنید، ابتدا باید سرور مجازی ویندوز تهیه کنید و نحوه ساخت اکانت در این پلتفرم را نیز آموزش ببینید. پیشنهاد ما، استفاده از سرور مجازی ترکیه است که دارای سرعت بسیار بالا، منابع اختصاصی و IP ثابت است.
سایت Upwork چطور کار میکند؟
شما با خرید یا ساخت اکانت در سایت Upwork و ثبت نام در آن، میتوانید پروژه بگیرید و درآمد دلاری داشته باشید. استفاده از این پلتفرم بسیار ساده و راحت است. پس از تهیه سرور مجازی امارات یا هر کشور دیگری به غیر از ایران، میتوانید به آگهیهای شغلی که شرکتها و کارفرماها ایجاد کردهاند دسترسی پیدا کنید. شما به عنوان فریلنسر، میتوانید قیمت پیشنهادی (یا همان Bid) خود را اعلام کنید تا کارفرما در صورت موافقت، درخواست شما را بپذیرد.
ثبت نام در سایت Upwork و ساخت اکانت در آن رایگان است. اما این پلتفرم، ابتدا باید درخواست شما را بپذیرد تا بتوانید اکانت خود را ایجاد کنید. نکتهای که زمان ساخت اکانت در سایت Upwork باید مد نظر داشته باشید، این است که هر ۱۰ دقیقه یک اسکرینشات از پیشرفت شما در مراحل ثبت نام میگیرد تا مطمئن شود که تمامی قوانین این سایت را رعایت کردهاید. اگر مشخص شود از ایران در این سایت فعالیت میکنید، حساب شما مسدود خواهد شد.
سایت Upwork برای فریلنسرها
اگر شما به عنوان یک فریلنسر، مشتاق به فعالیت در سایت Upwork هستید، باید نحوه خرید یا ساخت اکانت در آن را آموزش ببینید و در آن ثبت نام کنید. ساخت اکانت احتمالا طولانیترین فرایند ثبت نام و شروع فعالیت در سایت Upwork است. اما باید نهایت دقت را در آن به خرج بدهید.
زیرا باید در زمینه تخصصی خود آزمون دهید و در آن قبول شوید تا ثبت نام شما در این سایت تکمیل شود. همچنین، باید دقت کنید تا IP ایران شما مشخص نشود. با دیدن آموزش ساخت اکانت در سایت Upwork میتوانید مهارتها، میزان سابقه کار و نمونه کارهای خود به همراه نرخ دستمزد ساعتی و روش پرداخت آن را در حساب کاربری خود مشخص کنید.
سایت Upwork برای کارفرماها
اگر قصد دارید به عنوان کارفرما در سایت Upwork فعالیت کنید نیز باید در آن ثبت نام کنید. پس از خرید یا ساخت اکانت در سایت Upwork به عنوان کارفرما، میتوانید آگهیهای شغلی مدنظر خود را منتشر کنید و دستمزد ساعتی و بازه زمانی دریافت پروژه را نیز مشخص کنید. پس از اینکه آگهی موردنظر خود را منتشر کردید، فقط باید صبر کنید تا فریلنسرها پیشنهادات خود را ارسال کنند.
زمانی که تعداد پیشنهاد موردنظر خود را دریافت کردید، میتوانید فریلنسرهایی که میخواهید با آنها مصاحبه کنید را انتخاب نمایید. شما با انجام مصاحبه میتوانید لیست کسانی که برای آگهی شغلی شما درخواست یا پیشنهاد دادهاند را کوتاه کنید. همچنین از سوی دیگر، شما میتوانید پروژههای شغلی را به فریلنسرهای مورداعتماد خود بسپارید. این هم یکی دیگر از گزینههایی است که برای انجام پروژههای خود دارید، اما باید شناخت کافی نسبت به فریلنسرها داشته باشید.
شاید این روش بیشتر برای کارفرماهایی که سابقه انجام پروژههای زیادی را در این سایت دارند مناسب باشد. از طریق این روش میتوانید شبکهای از افراد حرفهای ایجاد کنید تا هر زمانی که پروژهای داشتید و نیاز به کسی پیدا کردید تا آن را با کیفیت مطلوب انجام دهد، گروهی از بهترین متخصصین را داشته باشید که سابقه همکاری با آنها را در پروژههای قبلی خود دارید. شناخت شما نسبت به این افراد، باعث میشود تا مطمئن باشید کارتان را به نحو احسن انجام خواهند داد.
آیا سایت Upwork قابل اعتماد است؟
خود سایت Upwork به عنوان یک پلتفرم فریلنسری کاملا مطمئن و قابل اعتماد است. این سایت کاملا معتبر و قانونی است و فریلنسرها میتوانند کار واقعی در آن پیدا کنند. با این حال، مانند هر معامله تجاری، هنگام استفاده از این وب سایت باید احتیاط کرد. در حالی که خود Upwork میتواند بسیار مفید و کاربردی باشد، اما این امر مانع نفوذ کلاهبرداران به این شبکه نمیشود.
با وجود اینکه Upwork اقدامات زیادی برای تامین امنیت کاربران خود انجام داده و نهایت تلاش خود را به کار میگیرد تا در یک محیط امن قرار بگیرند، اما باز هم وجود افراد سودجو در این پلتفرم اجتناب ناپذیر است. Upwork صرفا یک ابزار است. مهم این است که مردم چطور از این ابزار استفاده میکنند. در مجموع، بهتر است همیشه مراقب باشید تا به دام کلاهبردارانی که ممکن است در این سایت فعالیت کنند، گرفتار نشوید.
مزایای استفاده از وب سایت Upwork
برای فریلنسرها:
- پایگاه بزرگ و متنوع استعداد: آپورک یک پایگاه بزرگ و متنوعی از فریلنسرها با مهارتها و تجربیات گسترده دارد. این بدان معناست که فریلنسرها میتوانند پروژههایی را پیدا کنند که با مهارتها و علایق آنها مطابقت دارد و کسبوکارها میتوانند فریلنسر مناسب را برای پروژه خود پیدا کنند.
- انعطافپذیری: فریلنسرها در آپورک انعطافپذیری لازم را برای کار از هر کجای دنیا و تعیین ساعات کاری خود دارند. این به فریلنسرها آزادی و کنترل زیادی بر زندگی کاری آنها میدهد.
- اطمینان از پرداخت: آپورک برای فریلنسرها تضمین پرداخت ارائه میکند. این بدان معناست که حتی اگر مشتری هزینه کار فریلنسر را پرداخت نکند، به فریلنسرها تضمین داده میشود که برای کار خود دستمزد دریافت میکنند.
- ابزارها و منابع: آپورک ابزارها و منابع متنوعی را برای کمک به فریلنسرها، مانند ابزار ردیابی زمان، سیستم پیامرسانی و سیستم حل اختلاف ارائه میکند.
برای کسبوکارها:
- دسترسی به پایگاه بزرگ استعداد: کسبوکارها در آپورک به پایگاه بزرگ استعدادی از فریلنسرها با مهارتها و تجربیات گسترده دسترسی دارند. این بدان معناست که کسبوکارها میتوانند به راحتی فریلنسر مناسب را برای پروژه خود پیدا کنند، حتی اگر نیاز تخصصی داشته باشند.
- مقرونبهصرفه بودن: استخدام فریلنسرها در آپورک میتواند مقرونبهصرفتر از استخدام کارکنان تماموقت باشد. کسبوکارها فقط برای کاری که انجام میشود هزینه پرداخت میکنند و هزینههای سربار مرتبط با استخدام فریلنسرها وجود ندارد.
- انعطافپذیری و مقیاسپذیری: کسبوکارها میتوانند از آپورک برای استخدام فریلنسرها برای پروژههای کوتاهمدت، بلندمدت یا حتی کارهای مستمر و دائمی استفاده کنند. این به کسبوکارها انعطافپذیری و مقیاسپذیری زیادی در فرآیند استخدام آنها میدهد.
- ضمانت بازگشت پول: آپورک برای کسبوکارها نیز تضمین پرداخت را ارائه میکند. این بدان معناست که اگر کسبوکارها از کاری که انجام شده راضی نباشند، به آنها تضمین داده میشود که میتوانند هزینه پرداخت شده را پس بگیرند.
به طور کلی، Upwork یک پلتفرم ارزشمند برای هر دو فریلنسرها و کسب و کارها است. این پلتفرم مزایای متعددی را ارائه می دهد که می تواند یافتن کار، استخدام فریلنسرها و انجام پروژه ها را آسان تر کند.
معایب سایت Upwork
پیش از اینکه در سایت Upwork ثبت نام کنید و نحوه استفاده از آن را آموزش ببینید، باید با معایب آن آشنا باشید. در ادامه، به مهمترین معایب این سایت که کاربران آن تجربه کردهاند، میپردازیم.
پروفایلها و آگهیهای جعلی
وجود پروفایلها و آگهیهای جعلی یکی از اولین نگرانیهایی است که بلافاصله به ذهن اکثر افرادی که قصد دارند در Upwork فعالیت کنند، میرسد. به هر حال، این یک پلتفرم آنلاین است. از کجا میتوان مطمئن بود که با افراد واقعی سروکار دارید؟ متاسفانه، تاکنون گزارشهای زیادی هم در این رابطه منتشر شده که کاربران این سایت به دام کلاهبرداران افتادهاند. این موضوع، هم برای فریلنسرها صدق میکند و هم کارفرماها، هر دوی آنها میتوانند در این دام گرفتار شوند.
یکی از روشهای کلاهبرداری معمول توسط فریلنسرها، این است که به عنوان کارفرما در سایت Upwork ثبت نام میکنند. سپس یک آگهی شغلی ایجاد میکنند، وارد اکانت فریلنسری خود میشوند، این شغل را قبول میکنند، به پروفایلی که به عنوان کارفرما ساختهاند برمیگردند و یک بازخورد مثبت برای پروفایل فریلنسری خود ثبت میکنند.
حتی کارفرماهای واقعی هم ممکن است یکسری آگهی یا بازخورد جعلی منتشر کنند که توسط فریلنسرهایی که سابقه همکاری با آنها دارند، نوشته شدهاند. در هر صورت، این آگهی یا بازخورد بازتاب دهنده ویژگیها، شرایط و شخصیت واقعی آنها نیست و ممکن است افرادی که به دنبال کارفرمای مورد اطمینان میگردند را گمراه کند.
دستورالعملهای ضعیف برای بررسی اعتبار
این مورد، کم و بیش با مورد قبلی که به عنوان معایب Upwork مطرح کردیم، مرتبط است. در این پلتفرم، به سختی میتوان معیاری برای سنجش اعتبار افراد پیدا کرد. زیرا اساسا هر کسی میتواند چه به عنوان کارفرما و چه به عنوان فریلنسر در سایت Upwork ثبت نام کند، یک اکانت برای خود بسازد و آگهیهای شغلی را دستکاری کند. به هر حال، خرید یا ساخت اکانت در سایت Upwork برای دریافت پروژه فریلنسری یا انتشار چنین پروژههایی، کمی ریسک دارد. باید فرض کنید که همه بازخوردهای واقعی هستند و چارهای هم غیر از این وجود ندارد.
عدم پایبندی به توافقات
این یکی دیگر از مشکلاتی است که هم برای فریلنسرها و هم کارفرماها ایجاد میشود. در این شرایط، ارتباط بین دو طرف به شکل کاملا ناگهانی قطع میشود. زمانی که یک پروژه به فریلنسر واگذار میشود، یک قرارداد تنظیم میشود. اما تاکنون موارد بسیار زیادی دیده شده که علیرغم تنظیم قرارداد، پس از روزها تلاش روی یک پروژه از سوی فریلنسر، کارفرما ناگهان ناپدید شود. در این شرایط، تمام زحمات فریلنسر بر باد میرود.
این اتفاق ممکن است در سمت مقابل هم رخ دهد. یعنی کارفرما کاندیداها را انتخاب کنند، پروسه مصاحبه را طی کنند و یک یا چند نفر از آنها را برای انجام پروژه انتخاب کنند. اما زمان رسیدن به ددلاین، فریلنسر ناپدید شود. درست است که در هر دو حالت، پولی رد و بدل نشده و هیچ یک از طرفین ضرر مالی ندیدهاند، اما زمان و منابع آنها به هدر رفته است. متاسفانه، این مشکلی است که Upwork در آن دخالت نمیکند و برطرف کردن آن را برعهده خود کاربران گذاشته است.
کارمزد سایت Upwork
زمانی که در Upwork درآمد به دست میآورید، باید مقداری از دستمزد خود را به عنوان کارمزد به این سایت برگردانید. شاید اجباری بودن پرداخت بخشی از دستمزد خود به این سایت به عنوان کارمزد، در ابتدا غیرمنتظره و زیاد باشد. اما اگر مدت زیادی در این سایت فعالیت کنید و پروژههای زیادی بگیرید، در بلند مدت این کارمزد دیگر چندان به چشمتان نخواهد آمد.
درخصوص میزان این کارمزد باید توضیح دهیم که اگر دستمزد فریلنسر کمتر از ۵۰۰ دلار باشد، Upwork بیست درصد کارمزد دریافت میکند. در صورتی که فریلنسر پروژههای بیشتری برای این کارفرما انجام دهد و مجموع دستمزد وی کمتر از ۱۰ هزار دلار باشد، کارمزد آن به ۱۰ درصد میرسد. در صورتی هم که درآمد آنها بیشتر از این مقدار شود، کارمزد Upwork به ۵ درصد کاهش مییابد.
بنابراین، هر چه درآمد بیشتری در این سایت به دست بیاورید، کارمزد کمتری باید پرداخت کنید. به هر حال، Upwork هم یک کسبوکار است که نیاز به درآمدزایی دارد و دریافت کارمزد، راه درآمدزایی آن است. این برعهده کاربران است که با فعالیت در این سایت تصمیم بگیرند این روشِ پیدا کردن کار ارزش پرداخت مقداری کارمزد را دارد یا خیر.
نکاتی برای استفاده از سایت Upwork
شاید با وجود معایب فوق، باید نسبت به خرید یا ساخت اکانت در سایت Upwork بیشتر دقت کرد. زیرا این سایت مناسب همه فریلنسرها نیست. اما با این حال، اگر در سایت Upwork ثبت نام کنید، اکانت بسازید و نحوه استفاده از آن را آموزش ببینید، شانس زیادی برای موفقیت در آن خواهید داشت. پس اگر قصد دارید نحوه ثبت نام و ساخت اکانت در سایت Upwork را آموزش ببینید و در آن فعالیت کنید، باید به یکسری نکات که در ادامه توضیح میدهیم، توجه کنید.
به خوبی تحقیق کنید
شاید این نیاز به گفتن نداشته باشد. اما باید سعی کنید به غیر از اکانت Upwork فریلنسر یا کارفرمای احتمالی خود، از طریق روشهای دیگر درمورد وی اطلاعات کسب کنید. به عنوان مثال، پیش از اینکه با آنها شروع به همکاری کنید، خط مشیها و نظراتی که توسط سایر کاربران درمورد آنها داده شده را مطالعه کنید. در هر صورت، تصمیم نهایی کاملا با خود شما است که با کارفرما یا فریلنسر موردنظر همکاری کنید یا خیر.
یک اکانت حرفهای ایجاد کنید
کار خود را در Upwork با حداکثر توانایی و تلاش خود شروع کنید. اینکه چطور خودتان را معرفی میکنید نیز اهمیت بسیار زیادی دارد. این موضوع بیشتر برای فریلنسرها صدق میکند. اما کارفرماهایی که قصد استخدام افراد را دارند نیز باید به آن توجه کافی داشته باشند.
به نکاتی که Upwork برای تکمیل اکانت خود به شما پیشنهاد میکند، دقت کنید تا بازدید آن به حداکثر مقدار ممکن برسد. مشخص کنید که به دنبال چه پروژههایی هستید و چه مهارتهایی دارید. علاوه بر این، از اهمیت قرار دادن نمونه کارهایی که میتوانند استعداد و مهارتهای شما را به نمایش بگذارند غافل نشوید.
نرخ دستمزد خود را طبق استراتژی افزایش دهید
فریلنسرهای تازهکار، ممکن است به خاطر ترس از دست دادن کارفرما و پروژه وی، نرخ پایینی برای دستمزد خود تعیین کنند. این دقیقا چیزی است که کارفرماها به عنوان طعمه از آن استفاده میکنند. بهترین کار، این است که نرخ مدنظر خود را اعلام کنید و بر اساس واکنش کارفرماها، آن را تغییر دهید. در پیشنهاد نرخ دستمزد، تجربه خود را هم در نظر داشته باشید.
شهرت کسب کنید
در Upwork کارفرماها میتوانند به شما امتیاز بدهند. به این امتیاز، Job Success Score گفته میشود. حتما به این نکته توجه کامل داشته باشید. اگر امتیاز بالایی داشته باشید، کارفرماها به سرعت به شما اعتماد میکنند و شما را به عنوان یک فرد قابل اطمینان برای استخدام در پروژه خود در نظر میگیرند. در واقع، امتیاز شما یک معیار اساسی برای جلب اعتماد کارفرماها است.
شاید Upwork یک پلتفرم آنلاین باشد، اما در آن باید برخی از شیوههای سنتی را حفظ کنید تا نشان دهید در کار خود حرفهای هستید. شما باید با کارفرماها و فریلنسرها ارتباط برقرار کنید تا مطمئن شوید که پروژه به سطح رضایت بخشی رسیده است. همچنین، باید یکسری روابط ایجاد کنید تا توجه عده بیشتری از کارفرماها را به خودتان جلب کنید. شما از روابط خود میتوانید برای دریافت پروژههای بیشتر استفاده کنید.
صبور باشید و به جستوجو ادامه دهید
فریلنسری یک شغل سنتی نیست و بخش زیادی از آن، آزمون و خطا است. فقط باید دقت کنید که چه اقداماتی در افزایش موفقیت و کسب شهرت برای شما تاثیرگذار بودهاند و چه اقداماتی را دیگر نباید تکرار کنید. همچنین، باید بدانید که به عنوان فریلنسر، در آینده با مشکلات و چالشهای زیادی مواجه خواهید شد که باید با استراتژی و روش صحیح بر آنها غلبه کنید.
بسیاری از متخصصان و افراد باتجربه که سابقه زیادی در استفاده از این پلتفرم دارند، میتوانند تایید کنند که کسب موفقیت در Upwork به زمان نیاز دارد. شما خودتان باید به قسمتهای مختلف این سایت سر بزنید و با ویژگیها و قابلیتهایی که ارائه میدهد، کاملا آشنا شوید.
هدف اصلی Upwork برقراری ارتباط فریلنسرهای ماهر با کارفرماهای واقعی است و هر کاری که برای حفظ این استاندارد در توانش باشد را انجام میدهد.
جمع بندی
امروزه که آموزش ساخت اکانت و ثبت نام در سایت Upwork همه جا منتشر شده، با قاطعیت میتوان گفت که یک پلتفرم فریلنسری کاملا معتبر و قابل اعتماد است. بسیاری از کارفرماها و فریلنسرهایی که در این سایت فعالیت کردهاند، میتوانند تصدیق کنند که یک روش کاملا واقعی و معتبر برای کسب درآمد دلاری است. درست است که علیرغم وجود همه پروتکلهایی که برای امنیت کاربران در این سایت وجود دارد، یکسری افراد سودجو و کلاهبردار هم در آن پیدا میشود. اما این معضل تقریبا در همه پلتفرمهای فریلنسری دیگر نیز وجود دارد و فقط مختص به Upwork نیست.
وجود تعداد کمی پروفایل جعلی یا مواردی از این دست، دلیل محکمی بر نامعتبر بودن Upwork نیست. علاوه بر این، Upwork ویژگیها و خدماتی را ارائه میدهد که از کاربرانی که قوانین را رعایت میکنند در برابر حسابهای جعلی محافظت میکنند. به هر حال، هم در سمت کارفرماها و هم در سمت فریلنسرها، افرادی را میتوان پیدا کرد که با Upwork دشمنی دارند و میخواهند آن را تخریب کنند. در نهایت، باید خاطرنشان کنیم اگر قصد دارید از ایران در این سایت فعالیت کنید، حتما باید سرور مجازی داشته باشید. در غیر این صورت، حساب شما مسدود خواهد شد.