WHM (WebHost Manager) یک ابزار کنترل مدیریت است که به کاربران اجازه میدهد تا بکاند چندین حساب سی پنل را مدیریت کند. WHM به شما این امکان را می دهد که نه تنها حساب های کاربری را به صورت جداگانه مدیریت کنید، بلکه محدودیت های سمت سرور را نیز برای این حسابها تنظیم نمایید. در این مقاله، با این که WHM چیست، دلایل استفاده از WHM و کاربرد آن در مدیریت وب سایت ها آشنا خواهید شد.
دلایل استفاده از WHM چیست؟
در ادامه به دلایل استفاده از WHM برای مدیریت چندین وبسایت اشاره شده است.
امنیت بیشتر برای سایتها
وجود یک کنترل پنل Cpanel متفاوت برای هر وبسایت به معنای این است که اگر یکی از دامنهها هک شود، سایر دامنهها تحت تاثیر آن قرار نمیگیرند، که امنیت آنها را افزایش میدهد.
مدیریت بهتر
شما توانایی نظارت بر تمام فعالیتهای وبسایتهای خود و جابهجایی بین سیپنلها را دارید. همچنین، WHM به شما امکان تنظیم پهنای باند و فضای دیسک هر حساب را میدهد.
سیپنلهای منحصربهفرد برای برندسازی
شما میتوانید رابط کاربری WHM را به شکلی تغییر دهید که منعکس کننده برند شما باشد و از یک کنترل پنل اختصاصی بهره ببرید.
با استفاده از WHM بر روی سرور خود مانند سرور مجازی ایران، میتوانید به طور کامل و به بهترین شکل وبسایتهای خود را مدیریت کنید.
نحوه کار WHM چیست؟
در ادامه به برخی از قابلیتهای اصلی قابل اجرا با WHM میپردازیم:
ایجاد، حذف و تعلیق حسابها
WHM این امکان را میدهد تا چندین حساب cPanel را اضافه و یک صفحه پیشفرض برای هر یک از آنها تنظیم کنید.
برای انجام این کار میتوانید به بخش Account Functions بروید و همه اطلاعات از جمله جزئیات دامنه، تنظیمات DNS و گزینههای مسیریابی ایمیل یا MAIL را پر کنید. سپس، بر روی Create کلیک کنید.
همچنین، اگر یکی از مشتریان شما قرارداد را نقض کرد یا حسابش منقضی شد، میتوانید با رفتن به منوی فهرست حسابها (List Accounts) آن را حذف یا تعلیق کنید.
نظارت بر فعالیتهای سرورها
تمام فعالیتهای سرور شما (مانند سرور مجازی لینوکس) از طریق WHM قابل پیگیری است. بهعنوان مثال، مدیر فرایندی (Process Manager) وجود دارد که تمام فرایندهای در حال اجرا در سرور را ثبت میکند.
همچنین، مالک با Service Manager میتواند سرویسها و فعالیتهای پسزمینه وبسایتها را مدیریت کند.
و اما نکته آخر این است که بخش Current Disk Usage در مورد فضای ذخیرهسازی باقیمانده و نحوه استفاده از آن اطلاعاتی را در اختیار شما قرار میدهد.
تنظیم پلنهای میزبانی مختلف
بهعنوان مالک حساب WHM، شما میتوانید درباره چگونگی بخشبندی فضای ذخیرهسازی تصمیمگیری کنید. این قابلیت زمانی که بخواهید پلنهای مختلف میزبانی را با قیمتهای مختلف ارائه دهید، بسیار مفید است.
نکته قابل توجه این است که شما میتوانید یک دامنه موجود را به راحتی ارتقا دهید بدون اینکه نیاز به انتقال تمام فایلها داشته باشید.
انتقال فایلها
در صورتی که مشتری جدید شما وبسایت خود را در جای دیگری ساخته باشد، امکان انتقال فایلها از سرور مبدا به سرور یا هاست شما وجود دارد.
سفارشیسازی Reseller Brand
ممکن است بخواهید پنل WHM سرورهایی که به فروش میرسانید، منحصر به برند خودتان باشد. با WHM، میتوانید لوگو، لینکهای فایلها و اسناد، استایل سی پنل و پروفایل عمومی منحصربهفرد و مختص به خود را داشته باشید.
این تنظیمات را میتوانید در تب cPanel و سپس در Customization بیابید.
Market Provider Manager
این ویژگی به شما اجازه میدهد تا محصولاتی را که مشتریان ممکن است از طریق سی پنل خود خریداری کنند مانند قرارداد چندین ساله SSL یا ارتقاء پلن را مدیریت کرده و نمایش دهید.
مدیریت گواهینامه SSL
اگر یک فروشنده هستید، مشتریان این انتظار را دارند که سرویس شما تمام موارد مورد نیاز از جمله گواهی SSL را داشته باشد. خوشبختانه، میتوانید این قابلیت را برای نصب و مدیریت در تب SSL/TLS بیابید.
افزونه امنیت CPHulk
قابلیت cPHulk برای افزایش امنیت در کنترل پنل cPanel میتوانید قابلیت cPHulk را فعال کنید. فعال کردن cPHulk با محدود کردن دسترسیهایی که به سی پنل راه پیدا میکنند از کل دامنه در برابر حملات خارجی محافظت میکند.
پشتیبانگیری و بازیابی فایل
قابلیت پشتیبانگیری خودکار را میتوانید در یک یا همه حسابهای سرور خود فعال کنید. سپس دادهها در یک فضای ذخیرهسازی ریموت مانند Google Drive ،WebDAV و غیره آپلود میشوند.
تنظیمات پشتیبانگیری، در کنار ویژگیهای بازیابی یا Restore در تب Backup قرار دارند.
ارائه CMS برای کاربران سی پنل
پیشنهاد میکنیم تا برای مشتریان خود چندین گزینه ارائه دهید تا مطمئن شوید که کاربران شما میتوانند سیستم مدیریت محتوای مورد نظر خود را نصب کنند. این عملکرد را میتوانید در زیر بخش Manage cPAddons Site Software فعال کنید.
تنظیمات Tweaking
در این بخش، امکانات زیادی وجود دارد که میتواند موارد زیادی را به سرور شما اضافه و یا ویرایش کند، از جمله میتوان به مواردی مانند محافظت در برابر هرزنامه، تم پیشفرض برای لاگین و اعلانهای هشدار اشاره کرد.
افزونههای سی پنل
سی پنل با افزونههایی مانند Munin (مانیتور سرور)، ClamAV (محافظت از ویروس) و Solr (ایندکس کردن متن) سازگار است. اگر بهکارگیری برخی از آنها را برای مشتریان خود مفید میدانید، میتوانید آنها را از طریق منوی Manage Plugins به WHM اضافه کنید.
نتیجه گیری
در این مطلب به این موضوع پرداختیم که WHM چیست و چگونه کار میکند. WHM یک ابزار قدرتمند برای مدیریت همزمان چندین وبسایت است. به همین دلیل، قابلیتهای بسیاری در WHM وجود دارد که به شما کنترل کاملی بر مدیریت سایتهایتان میدهد. امیدواریم اکنون درک بهتری از WHM و نحوه استفاده از آن برای مدیریت وبسایتهای خود داشته باشید.