کنترل پنل سی پنل ابزاری است که به شما کمک میکند میزبانی وب خود را از طریق یک داشبورد ساده مدیریت کنید. سی پنل به شما امکان میدهد ویژگیها و پیکربندیهای مهم هاست را بدون نیاز به داشتن دانش فنی انجام دهید. Cpanel یک رابط گرافیکی و کاربر پسند مبتنی بر لینوکس است. با استفاده از سی پنل میتوانید دامنه خود را مدیریت، حسابهای ایمیل را ایجاد و فایلها را سازماندهی کنید. در ادامه این مقاله به توضیح بیشتری درباره cpanel چیست میپردازیم و برخی از بخشهای کلیدی آن را توضیح خواهیم داد.
کنترل پنل cpanel چیست؟
برای توضیح اینکه سی پنل چیست باید گفت که هاست سی پنل یک هاست مبتنی بر لینوکس است که شامل یک cpanel نصب شده است. هاست سی پنل برای کنترل میزبانی وب شما عناصر و ویژگیهای زیادی ارائه میدهد.
با در نظر گرفتن این موضوع، کنترل پنل cpanel را میتوان در انواع هاست از جمله سرور مجازی، اختصاصی، هاست مدیریت شده وردپرس و سرور مجازی لینوکس استفاده کرد. کنترل پنل سی پنل انتخاب خوبی برای افراد مبتدی است با این حال مانند سایر کنترل پنلها دارای یکسری مزایا و معایب است.
ویژگیهای کنترل پنل cpanel
کنترل پنل cpanel به عنوان یک کنترل پنل هاست پرکاربرد است که دارای مجموعهای پیشرفته از ویژگیها است. رابط استاندارد سی پنل شامل ماژولهایی است که به شما کمک میکند از دامنه خود مراقبت کنید، از ابزارهای پشتیبان گیری استفاده کنید و هر چیز دیگری که برای ایجاد و مدیریت پایگاه دادههای بزرگ نیاز دارید را در اختیار داشته باشید.
افزونههای متعدد زیادی برای خرید از طریق وب سایت cpanel در دسترس هستند. این افزونهها از بستههای امنیتی پیشرفته تا ابزارهای بهینه سازی وردپرس را شامل میشوند و به شما امکان میدهند تا عملکردهای اضافی دیگری را به وب سایت خود اضافه کنید.
مزایای کنترل پنل cpanel
- رابط کاربر پسند: کنترل پنل سی پنل ویژگیهای مختلف را تحت ماژول قابل مدیریت دستهبندی میکند و به کاربران این امکان را میدهد تا به راحتی آنها را پیدا کند. داشبورد سی پنل همچنین دارای منوها و گرافیکهای بصری برای پیمایش آسان است.
- سازگاری: سی پنل به عنوان یکی از محبوبترین کنترل پنلها است و با چندین مرورگر وب از جمله کروم، سافاری و فایرفاکس سازگاری دارد. علاوه بر این، سی پنل از برنامههای شخص ثالث از جمله سازندگان سایت و ابزارهای سئو پشتیبانی میکند.
- قابلیتهای متنوع: cpanel بدون نیاز به دانش فنی پیشرفته، به کاربران اجازه میدهد کارهای پیچیدهای مانند ایجاد زیر دامنه و حسابهای FTP، مدیریت پایگاه داده MySQL و پشتیبانگیری را انجام دهند.
- پشتیبانی: انجمن و وبلاگهای سی پنل حاوی منابع زیادی هستند. همچنین راهنمای خوبی در فضای اینترنت برای حل مشکلات در سی پنل موجود است.
نحوه ورود به داشبورد کنترل پنل cpanel
اکثر هاستها یک لینک مستقیم به داشبورد سی پنل در ایمیل خوش آمدگویی ارسال میکنند. با این حال، اگر لینک برای شما ارسال نشده است، میتوانید از طریق نوار آدرس مرورگر وارد حساب سی پنل خود بشوید.
اگر آدرس سایت شما با HTTP شروع میشود، به سادگی میتوانید :2082 را در انتهای URL اضافه کنید. برای آدرس سایتی که با HTTPS شروع میشود :2083 را در انتهای آدرس سایت بنویسید. سپس شما به صفحه ورود سی پنل هدایت خواهید شد.
نام کاربری و پسورد خود را وارد کنید و روی دکمه Log in کلیک کنید. بعد از ورود شما میتوانید داخل داشبورد ماژولها و ویژگیهای مختلف را ببینید.
بخشهای اصلی سی پنل
داشبورد سی پنل بسته به نوع هاست ممکن است کمی متفاوت به نظر برسد. با این حال ویژگیهای کنترل پنل cpanel در همه میزبانها یکسان است.
Files
بخش Files شامل ویژگیهایی برای مدیریت مستقیم فایل است. از این بخش میتوانید فایلها را بدون کلاینت FTP آپلود کنید، سطوح حریم خصوصی را تعیین و یک wizard پشتیبانگیری تنظیم کنید.
Preferences
در اینجا میتوانید جنبههای مختلف داشبورد کنترل پنل cpanel مانند زبان، موضوع و اطلاعات کاربر را پیکربندی کنید. این ماژول همچنین دارای ویژگیهایی برای اضافه کردن یک حساب سی پنل جدید و مدیریت رمز عبور است.
Databases
اگر وب سایت شما از یک سیستم مدیریت محتوا مانند وردپرس استفاده میکند، پایگاه داده برای ذخیره تمام دادهها و اطلاعات مهم مانند نام کاربری، رمز عبور و پستها استفاده میشود.
این بخش تماماً در مورد مدیریت پایگاه داده است و وظایف آن بیشتر از طریق پایگاه دادههای MySQL و phpMyAdmin انجام میشود.
Softaculous Apps Installer
Softaculous یک کتابخانه اسکریپت است که فرآیندهای نصب برنامههای مختلف را خودکار میکند. محبوبترین نرم افزارها شامل وردپرس، phpBB، جوملا و دروپال است. به لطف ادغام یکپارچه با سی پنل، میتوانید مستقیماً هر نرم افزاری را مستقیماً از داشبورد نصب کنید.
Software
هاست وب شما دارای یک بخش اختصاصی برای Softaculous Apps Installer ایجاد میکند. با این حال، میتوانید نصب کننده خودکار را در زیر بخش Software به همراه سایر اسکریپتها و برنامهها پیدا کنید.
این بخش عمدتاً به زبان برنامه نویسی مانند PHP، Ruby، Perl میپردازد و بیشتر توسط کاربران پیشرفته استفاده میشود.
Domains
اغلب وب مسترها از یک حساب میزبانی برای چندین سایت استفاده کنند. از این رو، بخش Domains ویژگیهایی را برای تمام کارهای مرتبط با خرید با دامنه، تنظیم ادانهای دامنه و غیره را ارائه میکند.
Metrics
ویژگیهای فهرست شده در این ماژول برای ردیابی آمار وب سایت، تعداد بازدیدکنندگان تا نظارت بر استفاده از منابع قرار داده شده است. این معیارها به شما امکان دسترسی به اطلاعاتی را میدهد که میتواند به شما در تصمیم گیری برای بهبود وب سایت کمک میکند.
Security
در این قسمت ویژگیهایی مانند دسترسی به پروتکل SSH برای اتصال به سرور و SSL/TLS برای فعال کردن گواهینامههای SSL برای امنیت بیشتر وجود دارد. قابلیتی به نام Hotlink Protection باعث میشود که از سرقت منابع سایت شما توسط سایتهای دیگر جلوگیری شود
Advanced
همانطور که از نام آن پیداست، ویژگیهای این بخش به کاربران پیشرفته اختصاص داده شده است که میخواهند با مدیریت سرور، ردیابی اطلاعات شبکه و پاکسازی کش سایت وردپرس با LiteSpeed کنترل بیشتری بر روی وب سایت خود داشته باشید.
نصب وردپرس در سی پنل
اکثر هاستها به شما امکان دسترسی به autoinstaller را در داشبورد سی پنل خود میدهند. این به شما امکان میدهد تا به وردپرس و همچنین سایر نرم افزارها تنها با چند کلیک دسترسی داشته باشید.
برای نصب وردپرس از طریق سی پنل، تنها کاری که باید انجام دهید این است که بخش autoinstaller’s
را جستجو کرده و بر روی دکمه وردپرس کلیک و سپس تنظیمات wizard را برای تکمیل فرآیند نصب وردپرس دنبال کنید.
مدیریت دامنه در سی پنل
سی پنل شامل ویرایشگر Zone برای ایجاد، ویرایش و مدیریت رکوردهای DNS است. این ویژگی چندین عمل را انجام میدهد، از افزودن رکورد MX تا مدیریت تنظیمات دامنه در این بخش قرار داده شدهاند.
برای ایجاد رکورد MX، کافی است روی دکمه مربوطه کلیک کنید. با این کار یک صفحه جدید شروع میشود، مقدار اولویت را در کادر Priority و یک نام دامنه کاملاً واجد شرایط در قسمت Destination وارد کنید. در نهایت بر روی Add An MX Record کلیک کنید تا تغییرات ذخیره شوند.
مدیریت ایمیل در سی پنل
برای ایجاد یک ایمیل جدید بر روی Create کلیک کنید. یک پنجره جدید باز خواهد شد، پس از پر کردن اطلاعات درخواستی بر روی Create کلیک کنید.
مدیریت فایلها در سی پنل
با کلیک بر روی بخش File Manager به صفحهای هدایت خواهید شد که در آنجا میتوانید با کلیک بر روی دکمه شروع اقدامات مختلف را انجام دهید. به عنوان مثال، اگر میخواهید یک فایل را جابجا کنید، فایل را انتخاب و بر روی Move کلیک کنید. سپس اعلانی ظاهر میشود که میتوانید مسیر انتقال فایل را مشخص کنید.
مدیریت پایگاه داده در سی پنل
برای ایجاد یک پایگاه داده جدید بر روی MySQL Databases کلیک کنید. در قسمت New Database نام کاربری پایگاه داده مورد نظر را وارد کرده و سپس بر روی Create Database کلیک کنید.
برای افزودن یک کاربر MySQL جدید، به بخش MySQL Users بروید. در آنجا نام کاربری و رمز عبور را وارد کرده و بر روی Create User کلیک کنید.
وقتی کارتان تموم شد به بخش افزودن کاربر به پایگاه داده بروید. روی منو کشویی کلیک کرده و کاربر و پایگاه داده جدید را انتخاب کنید. این کار به کاربر اجازه دسترسی به پایگاه داده انتخاب را میدهد. پس از اتمام کار میتوانید از طریق phpMyAdmin فایلهای خود را به این پایگاه داده انتقال دهید.
جمع بندی
سی پنل محبوبترین و پرکاربردترین برنامه برای مدیریت هاست است و بیشتر ارائه دهندگان خدمات هاست این برنامه را برای مدیریت میزبانی وب مشتریان ارائه میدهند. کنترل پنل سی پنل دارای بخشهای متنوعی است که هر کدام از بخشها را میتوانید برای مدیریت بهتر وب سایت خود استفاده کنید. علاوه بر این موارد، شما میتوانید با نصب افزونههای اضافی مدیریت و عملکرد سایت خود را بهبود ببخشید.
سوالات متداول
کنترل پنل cpanel چیست؟
Cpanel یک کنترلپنل مبتنی بر لینوکس است که برای مدیریت راحتتر میزبانی وب سایت استفاده میشود. افراد به جای استفاده از دستورات پیچیده میتوانند از ویژگیهایی که در کنترل پنل cpanel وجود دارد استفاده کنند.
آیا سی پنل برای میزبانی سایت وردپرسی ضروری است؟
[saswp_tiny_multiple_faq headline-0=”h2″ question-0=”کنترل پنل cpanel چیست؟” answer-0=”Cpanel یک کنترلپنل مبتنی بر لینوکس است که برای مدیریت راحتتر میزبانی وب سایت استفاده میشود. افراد به جای استفاده از دستورات پیچیده میتوانند از ویژگیهایی که در کنترل پنل cpanel وجود دارد استفاده کنند.” image-0=”” headline-1=”h2″ question-1=”آیا سی پنل برای میزبانی سایت وردپرسی ضروری است؟” answer-1=”خیر. برای اینکه بتوانید سایت وردپرسی خود را مدیریت کنید حتما نیازی نیست که کنترل پنل سی پنل را داشته باشید. رابطهای مدیریتی متنوعی وجود دارد که برخی از ارائه دهندگانهاست از آنها استفاده میکنند.” image-1=”” count=”2″ html=”true”]
چرا به کنترل پنل cpanel برای سرویس میزبانی خود نیاز داریم؟
سی پنل یک رابط گرافیکی و ابزارهای اتوماسیون طراحی شده برای ساده کردن فرآیند میزبانی وب سایت است. کنترل پنل سی پنل مدیریت را از بخش مرورگر وب استاندارد و با استفاده از ساختار سه لایه امکان پذیر میکند.
بهترین جایگزین برای سی پنل چیست؟
دایرکت ادمین، پلسک