این روزها شاهد این هستیم که بر محبوبیت ارزهای دیجیتال بیش از پیش افزوده میشود. اما معاملات ارزهای دیجیتال یا ترید چیست و چرا این روزها سرمایه گذاری در این حوزه تا این حد افزایش یافته است؟
ارز دیجیتال نوعی پول الکترونیکی است که با رمزنگاری ایمن شده است. عدم کنترل ارزهای دیجیتال توسط نهادهای دولتی یا یک مرجع متمرکز از جمله ویژگیهای چشمگیر ارزهای دیجیتال است. بیتکوین محبوبترین ارز دیجیتال است و البته در سالهای اخیر چندین ارز دیجیتال دیگر نیز توسعه یافتهاند که اغلب به عنوان ارزهای جایگزین یا alt coin شناخته میشود. معامله ارز دیجیتال از طریق صرافیهای غیرمتمرکز انجام میشود. در این مقاله به موضوع ترید چیست و آشنایی بیشتر با فضای بازار ارز دیجیتال متمرکز شدهایم.
معامله ارز دیجیتال یا ترید چیست؟
در پاسخ به سوال اینکه ترید چیست باید گفت که عمل پیشبینی نوسانات قیمت ارزهای دیجیتال از طریق یک حساب معاملاتی در قراردادهای مابهالتفاوت (CFD) یا خرید و فروش ارزهای دیجیتال از طریق یک صرافی، معاملات ارز دیجیتال یا ترید گفته میشود. CFDها روشی بسیار محبوب برای تجارت ارزهای دیجیتال هستند، زیرا برای معاملهگران انعطافپذیری بیشتر، استفاده از اهرم و توانایی به دست آوردن سود در فواصل زمانی کوتاه یا طولانی مدت را فراهم میکنند.
در واقع، CFDها به شما امکان میدهند که بدون داشتن یک ارز دیجیتال، بر روی تغییرات و نوسانات قیمت بیت کوین ارزیابی داشته باشید. به عنوان مثال اگر معتقد هستید که ارزش یک ارز دیجیتال افزایش یا کاهش مییابد در هر دو مورد میتوانید خرید کنید. هر دو این موارد ابزارهای اهرمی هستند و شما تنها به یک سپرده کوچک نیاز دارید تا در معرض بازار اصلی قرار بگیرید. همانند سهام و سایر بازارهای مالی، تجارت ارز دیجیتال پیچیده است و شامل اجزای مختلفی است که برای موفق بودن در چنین بازاری نیاز به دانش است.
به چه کسی تریدر گفته میشود؟
تریدر فردی است که خرید و فروش داراییهای مالی در بازار ارز دیجیتال یا هر بازار مالی دیگری برای خود یا از طرف شخص یا موسسه دیگری را انجام میدهد. تفاوت اصلی بین معاملهگر و سرمایهگذار مدت زمانی است که دارایی را در اختیار دارند. سرمایهگذاران تمایل دارند افق زمانی بلندمدت را داشته باشند، در حالی که معاملهگران داراییها را برای یک دوره زمانی کوتاه مدت نگهداری میکنند و در روندهای کوتاه مدت سرمایه گذاری میکنند.
بررسی انواع روشهای ترید
هر تجارتی در دنیای امروز پر از خطر و مشکلات است. افراد برای به دست آوردن مزایای بلند مدت از راه ترید ارز دیجیتال، باید بتوانند استراتژیهایی را اتخاذ کنند که در عین اینکه سودآور باشد، ایمنی و اطمینان خاطر را نیز برای آنها فراهم کند. در ادامه به چند نمونه از روشهای ترید ارز دیجیتال اشاره خواهیم کرد تا به شما در دریافت بازدهی مطلوب از طریق ترید دیجیتال کمک کند.
1- ترید اسکالپینگ
اسکالپینگ (Scalping) یک استراتژی محبوب در بازار ارز دیجیتال است. این استراتژی معاملاتی به معاملهگران این اجازه را میدهد تا از حرکت اندک قیمت در فواصل زمانی مشخصی سود ببرند. هدف از این استراتژی این است که هر روز سودهای کوچکی را به دست بیاورید تا در طول زمان به مقدار قابل توجهی برسد.
اسکالپرها اغلب از اهرم برای باز کردن فضای معاملات بیشتر و توقف ضررهای محدود برای مدیریت ریسک استفاده میکنند. معاملات اسکالپرها معمولاً چند دقیقه یا کمتر از یک ساعت بیشتر طول نمیکشد و اغلب معاملات معمولاً در فریمهای یک دقیقهای، 15 دقیقهای و 30 دقیقهای انجام میشود.
2- ترید روزانه
معاملات روزانه (Day trading) شامل ورود و خروج از موقعیتها در همان روز است. هدف معاملهگران این است که بر روی حرکتهای روزانه قیمتها سرمایهگذاری کنند. معاملهگران روزانه در بازه زمانی بیشتری نسبت به اسکالپرها معامله میکنند، اما موقعیتهای خود را ظرف یک روز میبندند. نکته اصلی در معاملات روزانه ارز دیجیتال، سود بردن از تحرکات کوچک بازار و فعالیت در نوسانات بازار گاوی و خرسی ارز دیجیتال است.
استراتژیهای معاملات روزانه با استفاده از تحلیلهای تکنیکال ایجاد میشوند. با این حال، مانند اسکالپینگ، معاملات روزانه یک استراتژی زمان بر و پر خطر محسوب میشود و برای معاملهگران پیشرفته مناسب است.
3- ترید سوئینگ
معاملاتی که با استفاده از ترید سوئینگ (Swing Trading) انجام میشوند معمولاً بیش از یک روز طول میکشند، اما بیش از چند هفته یا چند ماه به طول نمیانجامند. برخی از این استراتژی به عنوان استراتژی معاملاتی میان مدت یاد میکنند زیرا بین استراتژی معاملاتی روزانه و معاملات موقعیتی قرار میگیرد و به معاملهگران زمان بیشتری برای بررسی تصمیمات خود میدهد.
شما میتوانید با احساسات یا عقلانیت کمتری تصمیمات معاملاتی بگیرید، اما در این روش شما نمیتوانید تصمیماتی بدون تحلیل و بر طبق تمایلات خود به عنوان یک استراتژی کوتاه مدت اتخاذ کنید. به همین دلیل است که این سبک معاملاتی معمولاً برای معاملهگران مبتدی توصیه میشود.
4- ترید خرید و نگهداری (معاملات موقعیتی)
معاملات موقعیتی (Position trading) به معاملهگران اجازه میدهد تا موقعیتهای معاملاتی را برای طولانی مدت حفظ کنند. این استراتژی معاملاتی ممکن است برای ماهها یا حتی سالها به طور بکشد. معاملهگرانی که از این استراتژی استفاده میکنند معمولاً حرکات کوتاه مدت قیمت را نادیده میگیرند و بیشتر روی روندهای بلند مدت تمرکز میکنند. برای انجام این نوع تجارت، معاملهگران معمولاً روی بازههای زمانی روزانه، هفتگی، ماهانه تمرکز میکنند. معاملهگران روش موقعیت همچنین از تحلیلهای بنیادی برای ارزیابی روندهای بالقوه قیمت بازار و همچنین سایر عوامل مانند روند بازار و الگوهای تاریخی را در نظر میگیرند.
5- ترید آربیتراژ
ترید آربیتراژ (Arbitrage Trading) عمل خرید ارزهای دیجیتال از یک بازار و فروش آنها در بازار دیگری برای کسب سود از اختلاف قیمتها به عنوان معامله آربیتراژ شناخته میشود. در این روش معاملهگران با بهرهگیری از ارتباط قیمت پایین میان ارز دیجیتال که در دو یا چند صرافی ارائه میشوند، درآمد کسب میکنند.
به عنوان مثال، اگر قیمت بیت کوین در بایننس 43000 دلار اما در کوین بیس 43400 دلار است، میتوانید بیت کوین را در بایننس خریداری کنید و آن را به کوین بیس انتقال دهید تا آن را با قیمت بالاتری بفروشید.
فرصتهای معاملاتی در ترید آربیتراژ ارزهای دیجیتال به دلیل وجود صرافیهای متنوع نامحدود است. در نتیجه، معاملهکنندگان به دنبال راههای کارآمدتری برای شناسایی و سرمایهگذاری بر تفاوتهای قیمتی در معاملات متعدد هستند.
فعالیت ترید در ایران
از جمله کنترلهای اضافی برای مشاغل آنلاین، نظارت بر آدرس IP برای تعیین موقعیت جغرافیایی تقریبی افراد و ردیابی رفتارهای مشکوک است. به عنوان مثال، تراکنش در چندین حساب که از یک آدرس IP انجام میشود ممکن است مشکوک باشد. دسترسی همزمان چندین آدرس IP که در نزدیکی یکدیگر نیستند میتواند نشانهای از کلاهبرداری یا حملات سایبری تلقی گردد. آدرسهای IP را میتوان با استفاده از سرورهای مجازی که اتصال را از طریق یک شبکه شخص ثالث هدایت میکنند، پنهان کرد. سرور مجازی به فرد اجازه میدهد تا محل اقامت خود را در حوزه دیگر نشان بدهد یا چندین حساب باز کند و وانمود کند که با یکدیگر مرتبط نیستند. سرور مجازی ترید باعث میشود تا آی پی شما ثابت باقی بماند و مانع مسدود شدن حساب کاربری شما توسط صرافیهای ارز دیجیتال شود. بعد از خرید سرور مجازی به شما یک VPS خارج از کشور ارائه میشود که از سرعت، امنیت و منابع سخت افزاری خوبی برخوردار است. این VPS که به نام سرور مجازی ترید نیز شناخته میشود برای انجام معاملات در صرافیهای ارز دیجیتال خارجی مانند بایننس مورد استفاده قرار میگیرند.
تفاوت سرمایهگذاری و ترید چیست؟
در این بخش به این موضوع میپردازیم که تفاوت سرمایهگذاری و ترید چیست؟ اولین تفاوت اصلی بین سرمایه گذاری و ترید در نوع رویکرد آنها است. تحلیلهایی که برای سرمایه گذاری استفاده میشود از نوع تحلیلهای بنیادی است اما تحلیلهای ترید از نوع تحلیلهای تکنیکال است.
تحلیل بنیادی شامل تجزیهوتحلیلهای مالی و سوابق مالی، تجزیه و تحلیل صنعتی که شرکت بر آن استوار است و عملکرد کلی صنعت براساس اقتصاد کلان است. تجزیهوتحلیل تکنیکال شامل روندهای مالی روزمره مانند عملکرد شرکت براساس اعداد و روندهای صعودی و نزولی در بازار به صورت روزانه است.
معاملهگران باید به صورت پویا عمل کنند و براساس روندهای فعلی خرید و فروش کنند، در حالی که سرمایهگذاران شرکت را از نزدیک مطالعه میکنند و سپس برای یک مدت طولانی مدت بر روی آن سرمایهگذاری میکنند.
ترید ارز دیجیتال چگونه انجام میشود؟
معامله ارز دیجیتال شامل خریدار و فروشنده است. در ترید ارز دیجیتال یک طرف مجبور است بیشتر از طرف مقابل سود کند. بنابراین در ترید ارز دیجیتال برنده و بازنده وجود دارد. هنگامیکه قیمتی بین خریدار و فروشند توافق شد ترید انجام میشود. زمانی که سفارشهای خرید کریپتو بیشتر از سفارشهای فروش باشد قیمت معمولاً بالا میرود، زیرا تقاضا برای آن بیشتر است. برعکس، زمانی که افراد بیشتری به فروش میپردازند قیمت کاهش مییابد.
بهترین ارزهای دیجیتال برای ترید در ایران
ارزهای دیجیتال در سالهای اخیر به بحث داغی در میان بسیاری از افراد تبدیل شده است و افراد علاقه مند زیادی را به سمت خود جذب کرده است. با این حال، سودآوری در این بازار بیشتر وابسته به انجام معاملات درست و انتخاب بهترین ارز دیجیتال برای ترید است. بهترین ارزهای دیجیتال را برای ترید عبارتند از:
- بیت کوین (BTC): بهترین ارز دیجیتال برای افراد با نقدینگی بالا
- بایننس کوین (BNB): بهترین ارز دیجیتال برای افرادی که به دنبال کارمزد پایین هستند
- تتر(USDT): ارز دیجیتالی با ثبات بیشتر
- اتر (ETH): بهترین ارز دیجیتال با پتانسیل بالقوه
نکات مهم در انتخاب بهترین صرافی ارز دیجیتال
برای انتخاب بهترین صرافی ارز دیجیتال شما باید نکاتی را در نظر داشته باشید تا در معاملات خود به مشکل بر نخورید. از جمله این موارد عبارتند از:
در دسترس بودن: از آنجا که هر کشور سیاستهای مختص به خود را در مورد ارزهای دیجیتال اتخاذ کرده است. در هنگام انتخاب صرافی ارز دیجیتال مطمئن شوید که صرافی که انتخاب میکنید در کشور شما از نظر قانونی مشکلی نداشته باشد.
امنیت: صرافیهای دیجیتال مختلف دارای سطح امنیت متفاوت از یکدیگر هستند.
کارمزد: صرافیها برای خرید و فروش ارز دیجیتال کارمزد دریافت میکنند. بنابراین در هنگام انتخاب صرافی این مورد را در نظر داشته باشید.
سکههای موجود: برخی از صرافیها فقط سکههای مشخصی را ارائه میدهند.
ذخیره سازی: برخی از صرافیهای ارز دیجیتال کیف پول رمزنگاری شده را ارائه میدهند تا بتوانید سکههای خود را در آنجا ذخیره کنید.
ترید ارز دیجیتال در صرافیهای داخلی و خارجی
همانطور که قبلاً نیز اشاره شد شما برای فعالیت در صرافیهای ارز دیجیتال خارجی نیاز به خرید سرور مجازی دارید تا از مسدود شدن حساب شما جلوگیری کند. هر چند که صرافیهای خارجی ممکن است مزایایی داشته باشند که بسیاری از کاربران داخل کشور نتوانند از آنها چشم پوشی کنند، با این وجود صرافیهای داخلی کشور نیز وجود دارند که مشکلات صرافیهای خارجی را ندارند. در ادامه معیارهایی برای کمک به انتخاب صرافی ایرانی یا خارجی آورده شده است:
پشتیبانی از کاربران: به طور حتم صرافیهای ایرانی در این رابطه مشکلی ندارند. اما ترید کردن در صرافیهای خارجی ممکن است فرد را با ریسکهایی مانند از دست دادن یا بلوکه شدن سرمایه، فرآیند طولانی آزادسازی سرمایه و کلاهبرداریهای مختلف مواجه سازد.
احراز هویت: برخی از صرافیهای خارجی اجباری به احراز هویت ندارند. اما برای فعالیت در صرافیهایی که نیاز به احراز هویت دارند شما باید اقدام به خرید سرور مجازی کنید. در این صورت با استفاده از آی پی ثابت که سرور مجازی در اختیار قرار میدهند میتوانید به معامله در این صرافیها بپردازید.
امنیت: از جمله معیارهای مهم برای انتخاب ترید کردن در صرافی داخلی یا خارجی امنیت است. امنیت جنبههای مختلفی را در برمیگیرد که ذخیره دارایی در کیف پول سرد، تأیید دو عاملی یا چند عاملی، لینک حساب کاربرها به آی پیهای خاص، ارسال پیام برداشت سرمایه، بیمه داراییها و موارد دیگر تنها چند نمونه از موارد امنیتی هستند.
کارمزد: میزان کارمزد معیار دیگری در انتخاب صرافی مورد نظر برای ترید کردن است. که به طور حتم هر چه مبلغ کارمزد کمتر باشد برای معامله کردن و کسب سود بیشتر بهتر است.
حجم معاملات: به طور حتم صرافیهای خارجی از حجم معاملات بیشتری نسبت به صرافیهای ایرانی برخوردار هستند. صرافیهایی که حجم معاملات بالاتری دارند از میزان نقدشوندگی (Liquidity) بیشتری نیز برخودار هستند.
تعداد جفت ارزهای دیجیتال: هر چه تعداد جفت ارزهای دیجیتال که توسط یک صرافی ارائه میشود بیشتر باشد، تریدرها قادر هستند تا معاملات بیشتری را انجام بدهند.
رابط کاربری: هر چه رابط کاربری یک صرافی سادهتر باشد، کاربران در هنگام استفاده از آن راحتتر هستند.
امکان واریز و برداشت ریالی: از جمله معایب صرافیهای خارجی این است که امکان واریز و برداشت ریالی ندارند. اما صرافیهای داخلی از چنین مزیتی نسبت به صرافیهای خارجی برخوردار هستند.
مزایا و معایب فعالیت در حوزه ترید چیست؟
مزایا و معایب فعالیت در زمینه ترید چیست؟ هر تجارتی مزایا و معایب خود را دارد. ترید ارز دیجیتال نیز از این قاعده مستثنی نیست و با در نظر گرفتن مزایا و معایب فعالیت در حوزه ترید میتوانید امنیت و سودآوری خود را بالا برده و ریسکهای معاملات خود را پایین بیاورید. لیست زیر به طور خلاصه مزایا و معایب ترید ارز دیجیتال را نشان میدهد:
مزایا:
حداقل هزینه تراکنش: ارسال پول از طریق درگاههای بانکی بسیار هزینه بر و وقتگیر است. از سوی دیگر، ارزهای رمزنگاری شده دارای هزینه تراکنش بسیار پایینی هستند.
دسترسی 7/24 به پول: در بازارهای ارز دیجیتال شخص میتواند به طور 24 ساعته و 7 روز هفته بدون هیچ جدول زمانی خاصی در این بازار فعالیت داشته باشد.
تراکنشهای نامحدود: در معاملات ارز دیجیتال موقعیت مکانی افراد مطرح نیست و در هر مکان و زمانی میتوانند به پرداخت یا ارسال پول اقدام کنند.
تراکنشهای بین المللی سریعتر: زمان تراکنش ارزهای دیجیتال کم است. اگر قصد دارید به صورت آنلاین به کشور دیگری پول ارسال کنید، در عرض چند ثانیه میتوانید این کار را انجام دهید.
معایب:
بسیار بی ثبات: ارزهای دیجیتال یکی از بیثباتترین داراییهای مالی محسوب میشوند. اگر چه نوسانات قیمت ارزهای دیجیتال باعث میشود تا برخی از افراد سود کنند. اما در صورت پایین آمدن قیمت ارز دیجیتال میتوانند آنها را متحمل ضررهای زیادی کند.
بدون برنامهریزی: برخلاف بازارهای دیگر که با استفاده از تحلیلهای تکنیکال و بنیادی میتوانید تا حدی روند آنها را درک کنید، در ارزهای دیجیتال هیچ روش خاصی برای درک روند بازار ارزهای دیجیتال وجود ندارد.
بدون مقررات: در حال حاضر، هیچ قانون، دستورالعمل یا نهاد نظارتی برای کنترل عملکرد ارزهای دیجیتال وجود ندارد. از آنجا که در این بازار هرگز نمیدانید که از چه کسی میخرید و به چه کسی میفروشید، نگرانیهای بزرگی در مورد معامله و نحوه استفاده پول در طرف مقابل وجود دارد.
حملات سایبری: هر چیز دیجیتالی همواره در برابر حملات سایبری آسیبپذیر است. از این روز، ارزهای محبوب مانند بیت کوین، اتریوم و غیره که تقاضا و ارزش بالایی دارند همواره مورد توجه مجرمان سایبری بوده است.
در این مطلب به بررسی این که ترید چیست، انواع روشهای ترید، مزایا و معایب فعالیت در حوزه ترید و نحوه ترید در ایران پرداختیم. اگر پاسخ سوال خود را در این مطلب پیدا نکردید، میتوانید آن را از طریق کامنتها با ما در میان بگذارید تا در اسرع وقت به آن پاسخ دهیم.
سوالات متداول
ترید چیست و به چه کسی تریدر گفته میشود؟
به معامله داراییهای مالی از جمله ارزهای دیجیتال در بازار ترید گفته میشود و تریدر به فردی گفته میشود که خرید و فروش داراییهای مالی چه برای خود و یا هر موسسه دیگری را انجام میدهد.
آیا میتوان در ایران از ترید درآمد کسب کرد؟
بله. بسیاری از طرافیهای داخلی وجود دارند که از طریق آنها میتوان ترید کردن را انجام داد و کسب سود کرد.
چرا باید برای ترید از سرور مجازی استفاده کنیم؟
سرور مجازی به معاملهگران ارز دیجیتال یک آی پی ثابت اختصاص میدهد و باعث میشود تا حساب ارز دیجیتال شما مسدود نشود.